Witam ja mam ten sam problem. Kupiłem golfika IV 1.9 TDI i ta kontrolka się ciągle świeci. Raz czy dwa zgasła na chwile. Wyczytałem gdzieś ,że jak są inne opony z tyłu niż z przodu to może się świecić. Czy to prawda ???
kolega mial w vw taki problem i pol roku fachowcy szukali i du..a czyscili przepustnice nie raz,pedal gazu (na potencj.)zmieniali a mial taki objaw ze zawsze mu zapalala sie jak jechal powoli na wysokim biegu musial potem troche przycisnac aby zgasla.do dzis tak ma.
Pewnie nie pomogę, ale mój wujek miał ten sam problem w swoim Mk4... auto było jeszcze na gwarancji ... więc pojechał do serwisu VW ...zresetowali mu cały komputer ..cos wgrali i przestała palić się kontrolka od ABS i ESP.
Ania
PPODSTAWA TO SPRAWDZENIE KOMPA A PÓŹNIEJ MOŻNA ROZMAWIAĆ DALEJ. GDYBANIE NIE POMOŻE BO PRZYCZYN MOŻE BYĆ WIELE A WYMIENIAĆ KOLEJNE PODZESPOŁY -TO NIE MA SENSU. PODSTAWA TO DOKŁADNA DIAGNOZA A TAK NA MARGINESIE TO SPRAWDŻ SOBIE BEZPIECZNIKI NA AKUMULATORZE (MOGĄ BYĆ STYKI NADPALONE)
Dzięki za podpowiedzi Jak zdiagnozuje to powiem co było
[ Dodano: 27 Maj 2006 12:59 ]
Byłem na diagnostyce. Oprócz Tego że sporadycznie przycina mi się czujnik załączający turbo to stwirdzono że mam uszkodzony moduł ESP. Mam więc pytanie gdzie on jest i jaki ma symbol. Pomocy !!
Jesteś pewien że masz uszkodzonego stera jest to dość duży wydatek więc na twoim miejscu upewniłbym się jeszcze u kogoś innego (oczywiście bez narzucenia usterki)- jest to naprawdę rzadki przypadek uszkodzenia więc upewnij się na 100%. Jak możesz to prześlij mi kody błędów to może powiem ci coś więcej. Pozdrawiam
Jeszcze raz wracam do ESP.Po drugiej diagnozie systemem TEXA (Navigatorem) wykryto błąd czyjnika przyspieszenia poprzecznego. Błąd nr 1423. Gdzie on się znajduje i o co tu chodzi POMOCYY !!
U mnie paliło się ESP jak miałem nierówne ciśnienie w kołach przednich. Dopompowałem i było ok przez jakiś czas, a potem znowu zaczęło się palić. Okazło się, że mam małą dziurkę w przedniej prawej oponie. Naprawiłem i odkąd jest równe ciśnienie to się nie pali.
pzdr,
Piotr
there are 10 types of people - those who understand the binary and who don't