Panewki

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

CysPL
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Panewki

Post autor: CysPL » pt lis 14, 2008 19:58

Witam. Mam taki problem dzisiaj moj silnik przezyl koszmar a zarazem mial dużo szczecia przetarla mi sie jedna panewka na łoczeniu tloku z walem i tu pytanie do was gdzie moge dostac panewki i czy trzeba wymieniac wszystkie od tloków czy tylko jedna ?? oraz jaka gróba ma byc ta panewka.
Ostatnio zmieniony pt lis 14, 2008 20:13 przez CysPL, łącznie zmieniany 1 raz.

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » sob lis 15, 2008 09:09

pewnie chodzi ci o panewke pomiedzy korbowodem a walem
panewki sa sprzedawane w kompletach - czyli na wszystkie korbowody
jak chcesz miec dobrze zrbione to wymien wszystkie - jest to tyklo troche roboty wiecej z odkrecaniem korbowodow
musisz odkrecic korbowod gdzie siadla panewka i zobaczyc jak wyglada wal - bo jak jest porysowany to musisz zrobic szlif
Jezeli wyglada na nietkniety to musisz go zmierzyc sowmiarka lub najlepiej szczelinomierzem i sprawdzic w ksiazce jki jet szlif walu lub podac wynik na foum to ktos ci napisze zy to jest nominal czy juz ktorys szlif, wtedy idziesz do sklepu i mowisz ze chcesz panewki nominalne lub na ktorys szlif (zalezy co pokaze pomiar)
Mam nadzieje ze moj post bedzie wystarczajaca odpowiedzia na twoe pytanie
Oprocz panewek bedziez musial kupic jeszcze uszczelke pod miske i oczywiscie olej i filtr

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”