Witam,
Zmienilem mojego 19-sto letniego MkII w automacie na MkIII również w autmacie
Jak ruszyliśmy wszystko ok, ale po jakims czasie, po postoju np na światłach i ponownym ruszeniu samochód jedzie okolo 5 metrów i nastepuje szarpniecie. Potem jest juz wszsytko w najlepszym porządku. Biegi zmienia bardzo płynnie, redukacja również następuje bardzo płynnie.
Jak zablokowałem pierwszy bieg i ruszyłem szarpniecia nie bylo...
Czy macie jakis pomysł na taki problem?
Z góry bardzo dziekuje za pomoc
"Dodane później"
troszeczke zmodyfikuje to co napisalem powyżej bo mądrzejszy jestem o kilka dni obserwacji
W dalszym ciągu na zimnej skrzyni jest cisza i spokój - wszystko ok - nic nie wali, ani nie szarpie. Zaczyna sie dopiero kiedy skrzynia sie zagrzeje.
Generalnie problem jest z przejsciem z biegu 1-wszego na 2-gi. Wrazenie jest takie, jakby w manulnej skrzyni biegów puscic za szybko sprzegło. Szarpniecie mozna zminimalizowac, albo wrecz zlikwidowac przy bardzooo powolnym ruszaniu, albo przy odpuszczeniu gazu przy okolo 1800 obotów i ponownie jego dodanie.
Czy ma ktos pomysl co to moze byc??
Szarpnięcia w automatycznej skrzyni biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szarpnięcia w automatycznej skrzyni biegów
Ostatnio zmieniony śr lis 19, 2008 18:49 przez Mathi, łącznie zmieniany 3 razy.
Pozdrawiam,
Mathi
:satan: Golf II 1,6 BoStOn, Automat :okej:
Golf III, 1,9 TDi, Automat - juz nieaktualne - koszt samochodu 10000, koszt naprawy 5000 - oddałem auto do miłych Panów w komisie z podziękowaniem, ze mi taki zlom sprzedali
Mathi
Golf III, 1,9 TDi, Automat - juz nieaktualne - koszt samochodu 10000, koszt naprawy 5000 - oddałem auto do miłych Panów w komisie z podziękowaniem, ze mi taki zlom sprzedali
- tomassss24
- Użytkownik
- Kontakt:
Kurcze, tylko w moim przypadku dziwne jest to, ze te szarpnięcie jest tylko na poczatku, tzn to jest moment zmianiy jedynki na dwójke...tomassss24 pisze:Witam Ja tez jestem posiadaczem golfa3 TDI miałem problemy z biegami były szarpnięcia odrazu co zrobiłem po zakupie zmieniłem olej był bardzo zuzyty tobie tez radze najpierw zacząć od zminy oleju lub sprrawdzenia jego poziomu . U mnie po zmianie jest git
Pozdrawiam,
Mathi
Mathi
- tomassss24
- Użytkownik
- Kontakt:
Ja mam mkII z automatem i kupujac go uslyszalem ze automat dziala ok ale jak jest zimny to szarpie tak jakby bieg byl wrzucany z opoznieniem. Faktycznie byla to prawda az do sprawdzenia poziomu oleju - po dolaniu do stanu takiego jak ma byc problem zniknal, wiec polecam sprawdzic stan - z tego co wiem jesli skrzynia ma duzy przebieg bez zmiany oleju to lepiej w niej nie grzebac i nie wymieniac tylko po prostu dolac.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tylko u mnie dziwna rzecz. bo jak jest skrzynia zimna to nie szarpie na tej jedynce. Dopiero jak sie rozgrzeje po przejechaniu kilku kilometrow zaczyna szarpac...tomassss24 pisze:U mnie z jedynki tez jest lekkie szarpniecie na zimnym oleju jak sie juz rozgrzeje to prawie nie czuć tego nie wiem jaki masz juz przebieg na tej skrzyni
Pozdrawiam,
Mathi
Mathi