Smród spalonego oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Smród spalonego oleju
Witam,
Po rozgrzaniu silnika w aucie zaczyna śmierdzieć spalonym olejem. Spalenizna pojawia się co jakiś czas,tak jakby olej skapywał na jakąś rozgrzaną częśc i się spalał. Macie może pojęcie skąd to kapie ? Uszczelka ? (silnik rozgrzewa się do 90st po 4-5 km). Olej ze skrzyni ?
Z góry dzięki za pomoc.
Po rozgrzaniu silnika w aucie zaczyna śmierdzieć spalonym olejem. Spalenizna pojawia się co jakiś czas,tak jakby olej skapywał na jakąś rozgrzaną częśc i się spalał. Macie może pojęcie skąd to kapie ? Uszczelka ? (silnik rozgrzewa się do 90st po 4-5 km). Olej ze skrzyni ?
Z góry dzięki za pomoc.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Uszczelniacze zaworowe pierścienie > Spalony olej w kolektorze wydechowym na 80 %
Silnik jest brudny?
Silnik jest brudny?
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
u mnie jest to samo i ja na 100% mam uszczelniacze na zaworach wywalone
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wiec przyczyna moze być też nieszczelna odma, lub uszczelka pod pokrywą zaworówMaćkooo pisze:Najczęściej olej spala się na kolektorach ssącym i wydechowym. Wtedy po włączeniu dmuchawy na zimne czuc woń spalonego oleju.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzięki za informacje.
Odma była nieszczelna. Teraz jest już zrobiona i smród jest dalej. Silnik nie jest zabrudzony. Od góry, kiedy odma była walnięta wyciek był dość spory, myślałem że ten olej się gdzieś nagromadził i spalał podczas rozgrzania ale to już zbyt długo trwa, pozatym plamę oleju z korpusu usunąłem i żadnych nowych niespodzianek nie widać.
Nie ma różnicy czy dmuchawa jest włączona na zimne czy na gorące powietrze, śmród jest tak czy siak, tylko jak już pisałem nie non stop, pojawia się co jakiś czas. Jak mam dłuższą drogę, gdzie kilkadziesiąt km przejadę bez redukcji, stania na światłach czy mocnego przyspieszenia to nie śmierdzi praktycznie w ogóle.
Odma była nieszczelna. Teraz jest już zrobiona i smród jest dalej. Silnik nie jest zabrudzony. Od góry, kiedy odma była walnięta wyciek był dość spory, myślałem że ten olej się gdzieś nagromadził i spalał podczas rozgrzania ale to już zbyt długo trwa, pozatym plamę oleju z korpusu usunąłem i żadnych nowych niespodzianek nie widać.
Nie ma różnicy czy dmuchawa jest włączona na zimne czy na gorące powietrze, śmród jest tak czy siak, tylko jak już pisałem nie non stop, pojawia się co jakiś czas. Jak mam dłuższą drogę, gdzie kilkadziesiąt km przejadę bez redukcji, stania na światłach czy mocnego przyspieszenia to nie śmierdzi praktycznie w ogóle.
Ostatnio zmieniony sob gru 27, 2008 15:19 przez moquai, łącznie zmieniany 1 raz.