problem z odpaleniem i wejściem na obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
problem z odpaleniem i wejściem na obroty
Witam wszystkich urzytkowników kochanych klekocików
Mam całkiem ciekawy problem który doprowadza mnie do roztroju nerwów
Problem pojawia się od samego startu:
kluczyk, grzanie świec, start - kręcić musze pod 30 sekund z przerwami co by nie zajechać akumulatora aż zaskoczy.
Jak zaskoczy szarpie, gaśnie, potrzebuje drugie 30 sekund aby powoli wchodził na obroty (zadyszka czy co ??).
Uznałem że letnie paliwo (tankowałem w piątek przed świętami) - wlałem depresatora z K2 - brak pomocy.
Wymieniłem filtr paliwa - brak pomocy
Wymieniłem świece żarowe na nowe z Febi - brak pomocy.
Wołam krzycząc Pomocy ! bo w końcu siekierka może pomoże
Mam całkiem ciekawy problem który doprowadza mnie do roztroju nerwów
Problem pojawia się od samego startu:
kluczyk, grzanie świec, start - kręcić musze pod 30 sekund z przerwami co by nie zajechać akumulatora aż zaskoczy.
Jak zaskoczy szarpie, gaśnie, potrzebuje drugie 30 sekund aby powoli wchodził na obroty (zadyszka czy co ??).
Uznałem że letnie paliwo (tankowałem w piątek przed świętami) - wlałem depresatora z K2 - brak pomocy.
Wymieniłem filtr paliwa - brak pomocy
Wymieniłem świece żarowe na nowe z Febi - brak pomocy.
Wołam krzycząc Pomocy ! bo w końcu siekierka może pomoże
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
powietrze lewe w ukłądzie paliwowym chmmmmm raczej nie ma gdzie wężyki w 90% nowe dzwona podwoziem o krawężnik nie zaliczył
lipne paliwo kurde przyznam zatankowałem na stacji obok marketu Au....an aby nie robić krypto - ale zalałem ponad setke k2 i lipa kurdeeee
płyn w chłodnicy nowy (kulerek) olej Mobil 15w40
jakie licho siedzi?
[ Dodano: 30 Gru 2008 23:37 ]
jak sie rozgrzeje chodził równo choć tera to i nawet ma problemy na ciepłym z ruszaniem potrafi przymulić i trza mu dać oddychnąć - jeżdże na "ssaniu" bo strach ruszyć ze skrzyżowania bez coby nie zmulił
lipne paliwo kurde przyznam zatankowałem na stacji obok marketu Au....an aby nie robić krypto - ale zalałem ponad setke k2 i lipa kurdeeee
płyn w chłodnicy nowy (kulerek) olej Mobil 15w40
jakie licho siedzi?
[ Dodano: 30 Gru 2008 23:37 ]
jak sie rozgrzeje chodził równo choć tera to i nawet ma problemy na ciepłym z ruszaniem potrafi przymulić i trza mu dać oddychnąć - jeżdże na "ssaniu" bo strach ruszyć ze skrzyżowania bez coby nie zmulił
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
kręce kręce odpale pochodzi i w droge normalnie temperatura na liczniku równo z diodą
[ Dodano: 30 Gru 2008 23:44 ]
filterek nowy - czyż by go po pkilkunastu kilometrach zaciapało?
cieżkawo wylać ponad połowe baku paliwa, jeszcze jutro skok do sklepu po nastepny filterek i bańke ropy
postaram odpalić go z baniaka
[ Dodano: 30 Gru 2008 23:44 ]
filterek nowy - czyż by go po pkilkunastu kilometrach zaciapało?
cieżkawo wylać ponad połowe baku paliwa, jeszcze jutro skok do sklepu po nastepny filterek i bańke ropy
postaram odpalić go z baniaka
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witajcie szanowni koledzy
problem został rozwiązany - tkwił on w diabelsko lipnym paliwie które zajechało dwa filtry paliwa.
Po zmianie filtra na kolejny i zalaniu go z bańki problem ustąpił.
Więc szanowni koledzy - pośpiech i oszczędność idą w parze na wydatkach na samochodzie - nie tankujemy na przymarketowych stacjach benzynowych, ja zatankowałam na Auchan w cz-wie i poczułem ale palec boży na swoim klekociku.
Dziękuję wszystkim za pomoc - i przyczepności w nowym roku
problem został rozwiązany - tkwił on w diabelsko lipnym paliwie które zajechało dwa filtry paliwa.
Po zmianie filtra na kolejny i zalaniu go z bańki problem ustąpił.
Więc szanowni koledzy - pośpiech i oszczędność idą w parze na wydatkach na samochodzie - nie tankujemy na przymarketowych stacjach benzynowych, ja zatankowałam na Auchan w cz-wie i poczułem ale palec boży na swoim klekociku.
Dziękuję wszystkim za pomoc - i przyczepności w nowym roku