Mk 4 Cabrio Swap
Mk 4 Cabrio Swap
Jako nowy witam wszystkich użytkowników Poruszam sie golfikiem cabrio mk4 z silnikiem 2.0 8v, z uwagi na to że jest to ciężkie auto 115 koni średnio sobie z nim radzi i z tąd moje pytanie, co najlepiej do niego wsadzić? myślałem o vr6 ale nie do końca wiem jak się za to zabrać, czy kupić całe auto na szczepa (np.passata) czy kupić sam silnik z osprzętem, a możę wogule lepiej włożyć coś innego np. ABF? Zależy mi na tym żeby również zamontować klimatyzację bo jednak w upalne słonko daje popalić, szczególnie w korku
Czekam na wasze rady, pozdrawiam
Czekam na wasze rady, pozdrawiam
Jak to się mówi wiatr we włosach i muchy w zębach Puki się jedzie jest ok ale przy 30 stopniach w zakorkowanym miescie jest dramat, czasem lepiej złożyć dach i poczuć błogi chłodek z nawiewu Co do silnika nie chciałbym przekroczyć 4-5 tysięcy złotych, powiem szczerze że najbardziej myślałem nad tym żeby udać sie do Niemiec i przytargać przyzwoitego passata z vr-ką i od razu przrzucić klimę
widze ze nie tylko mi przyszedl taki pomysl do glowy z nowym rokiem;);). Przepraszam jestem nowy ale to forum sledze od kilku lat. Kilka dni temu bylem ogladnac golfa VR6 z klimatronikiem ale okazała sie straszna padaka. Ja osobiscie szukam golfa III VR6 do swapa......wole byc pewny ze nie zabraknie mi jakiegos uchwytu, lapy czy cos w tym stylu. Tez myslalem od passacie VR6 bo jest znacznie tanszy niz golf. Ja u siebie mam klime manualna ale marzy mi sie climatronik;););). Zobaczymy co z tego wyjdzie na ile starczy mi czasu. Pozdrawiam i zycze powodzenia.
- piotrek1712
- Ma gadane
Zgadza sie ....ja mam w dodatku mam 1.6 100KM wiec tym bardziej szalu nie robi. Ja juz mojego bezdachowca rozebralem. VR6 tez kupiony i rozebrany.....tylko znalesc czas na przekladke tego wszystkiego;);).
No i bedzie Klimatronic;);)
Pozdrawiam.
ps. Oczywsicie wszystko fotografuje .....jak skoncze to wrzuce.
No i bedzie Klimatronic;);)
Pozdrawiam.
ps. Oczywsicie wszystko fotografuje .....jak skoncze to wrzuce.
polecam do mk4 cabrio ABF. Sam robiłem swapa z 1.8 8v 75km na ABF swap banalnie prosty Fajnie to chodzi w tej budzie wczesniej ten silnik mialem w caddy 1 o wadze 900kg a cabrio wiadomo ile wazy a osiagi bardzo dobre minimalnie wolnieszy od caddy tylko moj ABF jest dłubniety na 185km + krotka skrzynia 2Y