Ciekinie mocno olej Pomocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ciekinie mocno olej Pomocy
Witam.
Mam problem ponieważ cieknie mi olej ciurkiem z tego miejsca gdzie jest przykrecony alternator. I mam pytanie z czego to dokladnie cieknie i ile kosztuje naprawa tego. Proszę o szybką odpowiedz.
Zalączam tez link tego miejsca http://img11.imageshack.us/my.php?image=33046258fv7.jpg Samochód to golf 3 1.4 8v
Pozdrawiam.
Mam problem ponieważ cieknie mi olej ciurkiem z tego miejsca gdzie jest przykrecony alternator. I mam pytanie z czego to dokladnie cieknie i ile kosztuje naprawa tego. Proszę o szybką odpowiedz.
Zalączam tez link tego miejsca http://img11.imageshack.us/my.php?image=33046258fv7.jpg Samochód to golf 3 1.4 8v
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony sob lut 07, 2009 21:37 przez arekgolf, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Ale to cieknie ciurkiem z tego miejsca co na zdjeciu i tak jak by z góry ale dokładnie nie widać. Na zdjęciu teraz zaznaczylem doklenie którędy cieknie http://img87.imageshack.us/my.php?image=07ave3.jpg Od gory alternatora tego nie widać czyli tak jak by zza alternatora. Ale co tam jest że mogło mi tak nagle zaczac ciec. Bo to az ciurkiem cieknie. Jak ściągne osłone wałka to nie widać żeby na jakimś simeringu ciekło.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony sob lut 07, 2009 21:57 przez arekgolf, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy żeby zdjąć koło zębate wału korbowego to trzeba odkręcać tą śrube co jest wkręcona w wał korbowy? Prosze o szybką odpowiedz bo zaraz ide robić auto. Silnik to 1.4 8v
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony wt lut 10, 2009 12:41 przez arekgolf, łącznie zmieniany 1 raz.
tak bo inaczej nie zdejmieszarekgolf pisze:Czy żeby zdjąć koło zębate wału korbowego to trzeba odkręcać tą śrube co jest wkręcona w wał korbowy?
Ostatnio zmieniony wt lut 10, 2009 12:50 przez Szosownik, łącznie zmieniany 1 raz.
a bez klucza nie dasz rade odkręcić tej śruby?
[ Dodano: 10 Lut 2009 13:16 ]
Może od strony skrzyni biegów nad kołem zamachowym jest taki plastikowy korek pod nim jest koło zamachowe, może włóż tam jakiś śrubokręt i zablokuj wał. Wtedy może i zwykłym kluczem pójdzie. Tylko wiadomo trzeba uważać aby nic nie uszkodzic. Czasami można stuknąć od czoła w śrubę młotkiem aby lekko zruszyć.
[ Dodano: 10 Lut 2009 13:16 ]
Może od strony skrzyni biegów nad kołem zamachowym jest taki plastikowy korek pod nim jest koło zamachowe, może włóż tam jakiś śrubokręt i zablokuj wał. Wtedy może i zwykłym kluczem pójdzie. Tylko wiadomo trzeba uważać aby nic nie uszkodzic. Czasami można stuknąć od czoła w śrubę młotkiem aby lekko zruszyć.
Pewnie jakoś da, ale ja nie wiem jak bo jak samochód stoi na kołach i jest na 5 biegu i probuje kracić to mi na sprzęgle puszcze i nie wiem jak to zablokowac tak żeby mi sie wał nie obracal. W śrube juz stukałem a zaraz pojde zobaczyć z ta blokada, moze jakas bedzie.
Ostatnio zmieniony wt lut 10, 2009 14:18 przez arekgolf, łącznie zmieniany 1 raz.