masz turbinę z wastgate, więc ani z mocą ani z wykresem na życzenie sobie nie poszalejesz.
Przekraczając próg 95PS zaczyna porządnie dymić ...a moment zawsze jest dopiero w okolicach 2500 obrotów.
Jedyny sposób uzyskanie wymarzonego wykresu i przeniesienie go w okolice 2 tyś obr, to zakrycie się dymem od dołu, albo udanie się na kurs malarstwa artystycznego.
ma to też kolejne następstwo.
rady apropos turbin od asz ...można zapakować między bajki, bo ...
po pierwsze dlatego że nie mam pojęcia jak ktoś kto zabłysnął tym pomysłem, ma
koncepcję na zamontowanie kolektora wydechowego na 4 garki do 3 garkowca ?
(chyba że kombina z samym wirniekiem i muszlą strony zimnej, ale to wtedy nie jest już montaż asz-ta tylko rzeźba.. często w g..ie).
Jeśli chcesz VTG, bierz się za korekcję instalacji, kombinę z softem, rzeźbę z kolektorami. Nie będzie łatwo.
po drugie, sterowaniem wastgate, nie opanujesz VTG choć byś odmawiał różaniec każdego ranka. Zawsze można się podeprzeć jakimś 1.2TDI, tam VTG jest.
ze swojej strony mogę tylko powiedzieć że polecany klientom przeze mnie poziom (niezależnie czy to czeszka w wersji 70PS, czy inne w wersji 75PS) to max 95PS (z zaleceniem raczej na 90PS) i 215Nm (ze wskazaniem 210Nm)..z czego moment uzyskiwany i i tak dopiero w okolicach 2500obr.
Nie wiem, może mam tak tylko ja, ale powyżej tego pułapu są tylko obiekcje i reklamacje.
Ostatnio zmieniony pn lut 09, 2009 11:02 przez
goodhope, łącznie zmieniany 5 razy.