olej wgniazdach świec
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
olej wgniazdach świec
chciałem wymienic świece i zobaczyłem po zdjęciu przewodów ze świec że świece są zalane olejem . silnik bierze mi dużo oleju czy to jest tego przyczyna jest to 1,4 MK IV i podobno nie ma uszczelki pod pokrywą zaworów
stanisław
A czy po wykręceniu świec są w oleju od spodu czy tylko na górze jak zdejmiesz przewód ? Bo jak to pierwsze to bankowo uszczelniacze. Auto wtedy żłopie olej jak cholera.
[ Dodano: 08 Lut 2009 17:49 ]
www.turbokillers.com/tematy30/wiece-zap ... 414a1c938e. Poczytaj,na końcu artykułu masz zilustrowane jak wygląda świeca gdy auto bierze olej.
[ Dodano: 08 Lut 2009 17:49 ]
www.turbokillers.com/tematy30/wiece-zap ... 414a1c938e. Poczytaj,na końcu artykułu masz zilustrowane jak wygląda świeca gdy auto bierze olej.
Ostatnio zmieniony ndz lut 08, 2009 18:53 przez Marcin85, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: olej wgniazdach świec
nawet jak nie ma to i tak się uszczelnia,są płynne uszczelki lub silikony do tego celu.sc55 pisze: podobno nie ma uszczelki pod pokrywą zaworów