Drzwi się zacieły!! nie można ich zamknąć!! POMOCY
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- czyzak
- Mały gagatek
- Kontakt:
Drzwi się zacieły!! nie można ich zamknąć!! POMOCY
Witam! Stało się tak, że otwarłem auto i już drzwi sie nie dało zamknąć. Odkryłem że ten chwytak tego rygla co jest w drzwiach się nie blokuje! Efekt jest taki, że jakbym mocno nie trzasnął drzwiami, to i tak się nie zamkną. Najgorsze jest to, że po zamknieciu auta kluczykiem, wystarczy 2 razy szarpnąć klamką i otwierają się drzwi kierowcy a co za tym idzie wszystkie inne zamki...
Czy to przez mróz czy co? Co mam teraz zrobić bo musze jutro auto zostawić poza domem na parę godzinek :/
Czy to przez mróz czy co? Co mam teraz zrobić bo musze jutro auto zostawić poza domem na parę godzinek :/
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=215916]MI BELLA[/url]
Kolego to od mrozu. Wystarczy ściągnąć boczek i tam od środka w okolicach tego zamku musisz poruszać ręką ruszając także za ten rygielek co nie zaskakuje, potem spsykaj WD-40 i powinno przejść też tak miałem i smar pomógł. Nie musisz się bać bo to żadne uszkodzenie
Szacuneczek dla wszystkich auto maniaków - takich jak ja :-)
moje MK3
moje MK3
tez to juz kilka razy przezylem (jechalem do pracy trzymajac drzwi na zakretach - po kilkunastu minutach jazdy bylo juz ok)
dzieje mi sie tak (dotychczas 3x) od konca grudnia gdy pojechalem na myjke - najpierw nie moglem drzwi otworzyc (przymarzly) a pozniej zamknac.
chetnie dowiedzial bym sie jednak jak temu zaradzic - co wyczyscic i nasmarowac
dzieje mi sie tak (dotychczas 3x) od konca grudnia gdy pojechalem na myjke - najpierw nie moglem drzwi otworzyc (przymarzly) a pozniej zamknac.
chetnie dowiedzial bym sie jednak jak temu zaradzic - co wyczyscic i nasmarowac
1,6 ABU + LPG ; 93'
Walka z kontrolka oleju - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2108397
Walka z kontrolka oleju - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2108397
Proponuję spryskać mechanizm zamka środkiem penetrującym i kilkukrotnie zamknąć i otworzyć drzwi.
Ja miałem trochę inny ale zbliżony tematycznie problem, zamarzał mi centralny zamek w drzwiach od kierowcy (nie wyskakiwał rygielek), działo się tak przy mrozie i uprzedniej wilgoci (czyli odwilż w dzień, mróz nocą). Popsikałem w zamek i okolice rygielka i od tego wszystko ok, nawet po silnych mrozach nocą.
Ja miałem trochę inny ale zbliżony tematycznie problem, zamarzał mi centralny zamek w drzwiach od kierowcy (nie wyskakiwał rygielek), działo się tak przy mrozie i uprzedniej wilgoci (czyli odwilż w dzień, mróz nocą). Popsikałem w zamek i okolice rygielka i od tego wszystko ok, nawet po silnych mrozach nocą.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
- szczeki_bt
- Nowicjusz
- Kontakt: