Witam Koledzy,
Mam problem z moim golfem 3 1,8 benzyna. Jakiś czas temu zaczęły mi się problemy z pracą silnika, już kiedyś coś mi się działo z cewką, wymieniłem cewkę, przewody od świec, świece, był u mnie mechanik od rozrządu i powiedział że rozrząd jest ok. Auto nie reaguje podczas jazdy jak trzeba na gaz, tak jakby się przydławiało (praca podobna jakby palił na 3), na wolnym jak stoi pali ok. W momencie dodania gazu przydławia się czasami. Mechanik powiedział mi żebym sprawdził filtr paliwa, oraz przypuszcza że może moduł w jednopunkcie jest coś nie tak. Proszę o waszą pomoc. Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Problemy z równą pracą silnika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mam dokładnie takie same auto jak ty z takim samym motorem 1.8. Mialem tydzień temu ten sam problem identyczny, wymieniłem filtr paliwa i jak ręką odjął. Auto chodzi równo i nie ma już za muły. Po demontażu starego filtra zamiast z niego wylecieć paliwo , wyleciała czarna lura. Wymień filtr koszty filtra 25 zł , wymiana jest prosta pod prawym tyłek koło baku , na dwóch przewodach na opaskach , na kanale sam wymienisz.Po wymianie filtra wejdź do auta , przekręć parę razy kluczyk 4-5 razy i już pompa napełni filtr paliwem i możesz odpalać i jechać:) u mnie po tym auto odżyło chodzi jak cudeńko. Pozdrawiam.