Sprężarka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sprężarka
Witam wszystkich. Jestem nowy na forum więc jeśli założyłem temat w złym dzialę prosze o przeniesienie
Mam golfa 4, 1,9 TDI, 101 km, 2003r. climatronic. Problem polega na tym że klima nie działa bo ktoś zawalił podczas dawania do niej tych czynników i się zatarła tak że wiórki się posypały Aby na nowo chłodziło podobno trzeba solidnie przepłukać cały układ od klimy aby żadna wiórka sie nie ostała. Z tym myśle nie będzie problemu. Sprężarka nie działa, regeneracja podobno kosztuje 1000-1300 zł więc lepiej poszukać używki. Podałem znajomemu to co mi podali ale mówi że brakuje mi jakis 3 literek które są na jakimś plastiku czy cos takiego na/koło paska rozrządu. Jeśli ktoś wie może mi podać te literki do tego modelu auta ??
Sprężarka : 298-880449 ZL/EL (i jakieś 3 litery które nie wiem gdzie są :/ )
Zna ktoś zagład w Krakowie który może sie zająć oczyszczeniem+założeniem sprężarki za jakieś rozsądne pieniądze ??
Pozdrawiam
Mam golfa 4, 1,9 TDI, 101 km, 2003r. climatronic. Problem polega na tym że klima nie działa bo ktoś zawalił podczas dawania do niej tych czynników i się zatarła tak że wiórki się posypały Aby na nowo chłodziło podobno trzeba solidnie przepłukać cały układ od klimy aby żadna wiórka sie nie ostała. Z tym myśle nie będzie problemu. Sprężarka nie działa, regeneracja podobno kosztuje 1000-1300 zł więc lepiej poszukać używki. Podałem znajomemu to co mi podali ale mówi że brakuje mi jakis 3 literek które są na jakimś plastiku czy cos takiego na/koło paska rozrządu. Jeśli ktoś wie może mi podać te literki do tego modelu auta ??
Sprężarka : 298-880449 ZL/EL (i jakieś 3 litery które nie wiem gdzie są :/ )
Zna ktoś zagład w Krakowie który może sie zająć oczyszczeniem+założeniem sprężarki za jakieś rozsądne pieniądze ??
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt mar 13, 2009 13:20 przez Spajki, łącznie zmieniany 2 razy.
WVWZZZ1JZ3B098893jaszczur pisze:Spajki, są 2 rodzaje aby ci podać odpowiedni nr potrzebuję nr nadwozia
Fotki chyba nie zrobie bo prężarka jest zamontowana a nie znam się na tyle aby bawić się w rozbieranie. Chyba że jakoś z boku będzie widać na fotce najistotniejszą rzecz.greg pisze:Spajki, daj fotke swojej spręzarki i ustalimy co ty potrzebujesz
Znajomy w krk powiedział że może mi załatwić tą sprężarkę ( 298-880449 ZL/EL ) za 550zł Opłaca się ?? I czy po tych danych 298-880449 ZL/EL mam pewność że znalazł dobrą ??
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.
Panowie nie wiem czy to coś da ale mam takie fotki- myslicie że będzie ok ?
http://img22.imageshack.us/gal.php?g=sdc10027g.jpg
http://img22.imageshack.us/gal.php?g=sdc10027g.jpg
Ostatnio zmieniony sob mar 14, 2009 23:50 przez Spajki, łącznie zmieniany 1 raz.
Spajki, jeśli mogę jeszcze coś doradzić (tylko nie dawaj punkcików ) - to gość jak odepnie węże - każdy osobno to przed-much-uje (wyraz edytowany bo się gwiazdki robią)je w odwrotnym kierunku niż kompresor tłoczy - to samo z nagrzewnicą klimy i z chłodnicą klimy (ma wydmuchnąć z kierunku co wylatuje środek (bo inaczej to wbije drobiny do chodniczki) - nie wiem jak z filtrem osuszacza - jaka dobrze poszukasz to za 55zł kupisz nowy
Ostatnio zmieniony ndz mar 15, 2009 15:56 przez greg, łącznie zmieniany 1 raz.