Podmiana silnika Golf III 1.9 TDI ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
StasioGT
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Podmiana silnika Golf III 1.9 TDI ??

Post autor: StasioGT » śr wrz 14, 2005 21:49

Witam wszystkich:)
Jestem "nowicjuszem" wiec wielkie sorki za nieco leszczowską formę pytania:/
Mam pytanko odnośnie silniczka 1.9 TDI (1Z, 90ps, '94), w Golfie III. Przebieg to 260tyś, od nowości na polskich drogach:/. Sytuacja wygląda następująco, podkapca mi delikatnie turbinka, sprzęgło i skrzynia też w bedą chyba do wymiany i podejrzewam że wtryskiwaczom też przydałaby sie wymiana. Po podliczniu tych wszystkich kosztów doszedłem do wniosku że może lepiej byłoby zakupić "nowy" silnik z mniejszym przebiegiem. Zastanawiałem sie równierz, czy nie jest możliwe wstawienie silnika nowszego typu (110ps) które też były montowane w "trójakach" tyle że w późniejszych rocznikach. Z czym wiązałaby sie taka podmianka (przeróbki??), jakie są tego +/- koszty, i na co zwrócić szczególną uwagę, przy zakupie i wymianie silnika. I czy nowszy silnik, już ten na pompowtryskiwaczaqch, :otepienie: montowany w "czwórce" też by pasował?? Za odpowiedzi z góry sierdecznie dziekuję. Pozdrawiam.MST-Lublin

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”