Przerywa i gaśnie podczas jazdy i postoju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Przerywa i gaśnie podczas jazdy i postoju
Mam taki problem...a minowicie jak w temacie cały czas gwałtownie przerywa nie ma wyjątku czy podczas jazdy czy na biegu jałowym. Częściej sie zdarza jak silnik się nagrzeje ale czasem też na zimnym silniku ( ale dużo częściej przy ciepłym ). Jak zacznie przerywać to obrotomierz bardzo gwałtownie skacze i nie da rady już jechać i wtedy muszę się zatrzymać i odczekuje jakieś 45 sekundd i kręce go i zapala jakby nigdy nic wszystko jest ok. I za jakieś 50 km znów to samo. Byłem już kiedyś u elektryka to pomierzył mi wszystko i wyczyścił ale nie wiedział co to jest dokładnie. Przej jakiś czas było dobrze ale z czasem się pogarszało. teraz już jest masakra.... pomóżcie!!
[ Dodano: 17 Kwi 2009 22:16 ]
Dodam Silnik 1.6 75 KM bez gazu Wtrysk
[ Dodano: 17 Kwi 2009 22:16 ]
Dodam Silnik 1.6 75 KM bez gazu Wtrysk
Ostatnio zmieniony sob kwie 18, 2009 05:29 przez rav19876, łącznie zmieniany 1 raz.
rav19876, miałem podobne objawy tyle że jak mi zgasł to ... na całe szczeście byli ludzie z Grupy Zachodniopomorskiej.... podmieniliśmy cewki (Kolega wozi zapasową tak na wszelki wypadek -bo to podobno częsta bolaczka trójek ) i bez problemu działało wsio nie musi być ten sam silnik!? ja brałem od Vento 1.8 90konnego a sam miałem silniczek 1.6 AEE (75koni wielopunkt)
Ostatnio zmieniony sob kwie 18, 2009 12:33 przez xmaluchx, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdzie zaczyna się pasja...
...tam kończy się ekonomia
Kupując szybkie auto z salonu liczyć się trzeba ze jakiś obskurny golf odjedzie od tego auta jakby stało
...tam kończy się ekonomia
Kupując szybkie auto z salonu liczyć się trzeba ze jakiś obskurny golf odjedzie od tego auta jakby stało