Woda na dywaniku pasazera
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Woda na dywaniku pasazera
Witam forumowicze i pytam zarazem. Niedawno zauważyłem, ze po umyciu samochodu od strony pasażera na dywaniku jest woda oraz ślady jej dostania mianowicie w nogach strony pasażera po plastiku widac jak ciekło... gdzie jest dziura ? czy może od filtru powietrza się dostaje do środka?
Ostatnio zmieniony wt kwie 21, 2009 22:03 przez j4s1u, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawdopodobnie dostaje Ci się to po filtrze przeciwpyłkowym i poprzez silniczek dmuchawy do środka.
często w MK II tak bywa że jak ktoś nie ma tego plastiku pod maską, tzn tego plastikowego podszybia (nie wiem jak to nazwać) to często im się leje do środka woda, właśnie podczas mycia, lub podczas deszczu, i to właśnie tylko na stronie pasażera to widać, gdyż po tej stronie jest silniczek dmuchawy.
często w MK II tak bywa że jak ktoś nie ma tego plastiku pod maską, tzn tego plastikowego podszybia (nie wiem jak to nazwać) to często im się leje do środka woda, właśnie podczas mycia, lub podczas deszczu, i to właśnie tylko na stronie pasażera to widać, gdyż po tej stronie jest silniczek dmuchawy.
miałem dziś fotkę zrobić jak mi zgniło wkoło tego wkręta co trzyma obudowę normalnie szok,ale jeszcze otworu niema
[ Dodano: 21 Kwi 2009 21:17 ]
[ Dodano: 21 Kwi 2009 21:17 ]
sylykonem zrobiłem u siebie tak na wszelki wypadekj4s1u pisze:odkrecic ta obudowe od filtru? i czyms uszczelnic??
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
heh tez myslalem nad silikonem w pracy opor^^ posiadam tez oring z metra to sobie zmotam taka uszczelke silikon i jazda:) moze cos uszczelni. Podszybie mam wymienialem niedawno filtr troszke syfu bylo (liscie blotka troche ...) juz jest cacy dodatkowo te plaskiki "podszybie" silikonem potraktowalem... zrobilem gitarna uszczeleczke i ladnie dolega bo szyby. Uszczelnie i dam znac bo wiadomo wiosna, deszcze a to nie wodolot