[mk4] xenon - poziomowanie?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[mk4] xenon - poziomowanie?
Witam kupiłem lampy ori xenon mam tez zderzak pod spryski i same spryski też ale chciałem sie dowiedzieć jak to jest z tym samopoziomowaniem lamp? moze sie policja o to przyczepić ? czy da sie to gdzies kupić ? bo raczej nie chciałbym aby zabrali mi dowód
Ostatnio zmieniony czw kwie 23, 2009 13:23 przez szymonesz, łącznie zmieniany 1 raz.
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
zakładaj i śmigaj, samopoziomowanie to takie coś co zakładasz na belke i gdy jedziesz pod górke lampy same się obnizaja zebys nie raził tych z naprzeciwka. cięzko będzie to sprawdzic podczas kontroli.szymonesz pisze:nie nawidze policji czyli w ori xenonach juz jest samopoziomowanie ? bo sam juz nie wiem nie wiem czy coś musze jeszcze robić/kupować czy juz zakładać i smigać
nei do koncaKonradzikIV pisze:zakładaj i śmigaj, samopoziomowanie to takie coś co zakładasz na belke i gdy jedziesz pod górke lampy same się obnizaja zebys nie raził tych z naprzeciwka. cięzko będzie to sprawdzic podczas kontroli.
lampy nie poziomuja ci sie na drodze caly czas tylko przy odpalaniu auta na pocztaku np a nie ze caly czas w zaleznosci od drogi....
co do samopoziomowania to jest to cala instalacja z czujkami na wahaczach lub belca itp zaleznie od auta a nie ze jakas poziomica w lampie;)
ogolnie wg mnie policja nie jest w stanei ci tego sprwadzic chyba ze sie znaja i zobacza ze masz regulacje swiatel a xenon takowej w kabinie nie ma choc watpie w ich rozeznanie w temacie az tak
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
poza tym, jeśli autko seryjnie nie było wyposażone w reflektory ksenonowe, to po ich dołożeniu nie jest wcale wymagane założenie samopoziomowania..To_mas pisze:MAPET napisał/a:
ogolnie wg mnie policja nie jest w stanei ci tego sprwadzic chyba ze sie znaja i zobacza ze masz regulacje swiatel a xenon takowej w kabinie nie ma choc watpie w ich rozeznanie w temacie az tak
więc zakładaj
Ostatnio pytałem kolesia na stacji diagnostycznej który robił mi przegląd do dowodu.. i powiedział, że nie jest potrzebna taka instalacja przy zakładaniu xenonu.. po prostu nie ma o tym jakiejś szczególnej wzmianki, ważne jest tylko to, żeby była możliwość regulacji wysokości świecenia.. i żeby ta wysokość była odpowiednia (czy to zwykła lampa, czy to xenon). Co do sprysków, to chyba jasna sprawa.. bez tego ani rusz
Ostatnio zmieniony pn kwie 27, 2009 01:15 przez EnJoy, łącznie zmieniany 1 raz.
widzisz co jeden diagnosta to madrzejszy... 1 powei ze mozna a policja dowód jak sie zna zabierze
wtedy zwalisz na diagnostę, bo kto jak kto.. ale on powinien się znać najlepiej na tym, co dopuszcza do ruchu drogowegoMAPET pisze:widzisz co jeden diagnosta to madrzejszy... 1 powei ze mozna a policja dowód jak sie zna zabierze
zresztą jak dla mnie to to całe samopoziomowanie to jest o pupe rozbić... bo tym nie da się w ogóle regulować a warunki są różne. Powiedzmy jest taka sytuacja.. wsiadamy do auta, zapalamy silniczek.. lampki.. ustawia się poziom świecenia w xenonikach.. a po chwili wsiada nam komplet osób do auta no i wtedy mamy bigos, bo samopoziomowanie nie zrobi nic, chyba że jeszcze raz włączy się lampki bądź uruchomi silnik (nie wiem przy jakiej okazji dokładnie to poziomowanie występuje). No i nie raz się zdarza, że jedzie sobie jakiś super mercedes, bmw czy inne extra super lux z xenonami i wali nam po oczach niemiłosiernie...
Co jak co, ale ręcznej regulacji chyba nic tak dobrze nie zastąpi
wg mnei dobre jest samopoziomwoanie bo watpiie ze zabeirajac na pokald jakis towar lub ludzi wszyscy od razu kreca pokretlem i reguluja poziom siwatel... ok dobrze jak to robai i sa tacy co to robia ale wiekszosc to zlewa o tym nawet nei wie lub im sie nei chce... a tutaj choc troche to pomoże...
no w tym wypadku racja, zawsze to coś..ale wiekszosc to zlewa o tym nawet nei wie lub im sie nei chce... a tutaj choc troche to pomoże...
ja bardziej patrzę pod swoim kątem, bo reguluje tą wysokość nawet kiedy siądzie u mnie chociaż jedna osoba z tyłu.. zresztą łatwo zauważyć po zmroku jak bardzo strumień światła się wtedy podnosi..
Ale jak widzę takiego w S-klasie, który chce mi oczy wypalić ksenonem z "super" układem samopoziomowania, to w tym momencie moja ocena tego układu może być tylko jedna, po prostu sit
to jest glownie wina pl dróg i tego ze sa góry i doliny na nich...EnJoy pisze:chce mi oczy wypalić ksenonem z "super" układem samopoziomowania, to w tym momencie moja ocena tego układu może być tylko jedna, po prostu sit
wiesz, co innego jest oślepianie kogoś kiedy autem buja na nierównościach, a co innego jadąc po prostej, równiutkiej drodze.. na naszych znikomej długości pięknych autostradach b.często można się z tym spotkać..MAPET pisze:to jest glownie wina pl dróg i tego ze sa góry i doliny na nich...
dziwi mnie jeszcze, ze nie robią układów poziomujących się smoczynnie non stop, nie tylko przy uruchamianiu.. no chyba, że takie już się pojawiają-nie jestem obeznany w temacie . Wtedy, myślę miało by to już jakiś sens i działałoby jak należy