Mrowienie na pedałach gazu i hamulca - czy to normalne ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Anka_27
Nowicjusz
Nowicjusz

Mrowienie na pedałach gazu i hamulca - czy to normalne ??

Post autor: Anka_27 » sob maja 09, 2009 20:30

Witam Panów po dłuższej nieobecności.

Bardzo proszę o odpowiedź na prozaiczne i może śmieszne pytanie, aczkolwiek mnie nurtujące.

Wymienili ostatnio w moim VW poduszki pod silnikiem, gumy na wahaczach i takie gumowe płaskie tuleje pod lub nad amortyzatorami. Nie ustawiałam jeszcze zbieżności bo mam opony do wymiany i zrobię to po wymianie właśnie tych opon na nowe.

I teraz pytanie - jako że ja nigdy nie zwracałam na to uwagi a teraz jakoś mnie naszło .... czy to normalne że na postoju kiedy mam wciśnięty hamulec czuć wibracje pod pedałem ? Również w czasie jazdy czuć je pod pedałem gazu i na tym schodku po lewej stronie pedałów gdzie można oprzeć lewą nogę. Nie są one znaczne ale wyczuwalne.

Jak napisałam nigdy nie zwracałam na to uwagi, teraz jakoś mnie olśniło a nie wiem czy czegoś w warsztacie mi nie sknocili.

Bardzo Panów proszę o wyrozumiałość za śmieszne pytanie i odpowiedź :)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob maja 09, 2009 21:00

Prawdopodobnie silnik ma naprężenia na nowych poduszkach. Wystarczy poluzować ich śróby, potelepać trochę silnikiem albo kawałek się przejechać i dokręcić. Jedź z reklamacją do tych mechaników którzy to robili.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Anka_27
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Anka_27 » sob maja 09, 2009 21:10

Bardzo dziękuję za informację.
A czy to jest w jakiś sposób niebezpieczne ?
Mam zamiar jechać autem na wakacje :)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob maja 09, 2009 22:07

Nie ma stuprocentowej pewności czy to nie co innego, a jedziesz na wakacje to tym bardziej trzeba to usunąć. Jeśli to ten problem co napisałem to jest to 10 minut pracy, więc powinni zrobić od ręki.

[ Dodano: Sob Maj 09, 2009 10:10 pm ]
jak czytam jeszcze raz to zaczynam myśleć też o sprzęgle, zroumiałem że pojawiło się to po tej naprawie a teraz widzę że naipsałaś iż nie jesteś tego pewna
Ostatnio zmieniony sob maja 09, 2009 22:11 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Anka_27
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Anka_27 » sob maja 09, 2009 22:37

O sprzęgle ?
Oj to troszkę mnie wystraszyłeś :(

Ale jeśli to od tych poduszek to czy od tych naprężeń może coś pęknąć ?
Powiedz proszę ?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”