MAPET pisze:lapsze trzymanie na lukach kosztem zdzieranych opon od wewnetrznej...
To_mas pisze:oponki Ci sie będą nie równomiernie i szybciej zdzierać od wewnętrznych stron....
Właśnie nie jestem pewien co do tego trzymania na zakrętach.. Opona po zewnętrznej stronie zakrętu (dociskana) trzyma się znakomicie, jednak opona od wewnętrznej strony zakrętu (odciążona) mam wrażenie, że zbyt szybko traci przyczepność.. Czy może to być spowodowane właśnie zbyt ujemnym kątem? (Na moje logiczne myślenie to kąt jest właśnie zbyt ujemny).
Zauważyłem też, że oponki się grzeją od wewnętrznych stron dlatego założyłem ten temat żeby się z wami skonsultować.. bo coś się dzieje.
Analizując geometrię VR6 i GTI stwierdziłem, że kąt jest w nich bardziej ujemny niż w zwykłym golfie. Zwykły -0,30°, VR6/GTI mają -0,40°. Także chyba najbardziej optymalnym rozwiązaniem będzie ustawić kąt jak to w bardziej sportowych wersjach golfa, czyli -0,40°. Dobrze myślę?
Druga sprawa to zbieżność.. Na tym gwincie od drążka kierowniczego nie da się zbyt dokładnie ustawić zbieżności.. Zawsze będzie jakiś odchył.. Moje pytanie brzmi odchył w którą stronę jest mniejszym złem? Rozbieżność, czy zbieżność?