Bialy dym z rana przy odpaleniu czyzby zly kat wrysku???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
Bialy dym z rana przy odpaleniu czyzby zly kat wrysku???
witam wszystkich problem jest mianowicie przy porannym paleniu samochdu sa objawy, pusci bialy dymek a nie jak powinien czarny i do tego ladnie zaszarpie silnikiem tak jak by nie palil na wszystkie gary dodam swiece wymienilem i nic to nie dalo natomiast jezeli bardziej je pod grzeje problem znika z szarpiacym silnikiem natomiast dymek jest. Jest to silnik TD a nie TDI takze prosze o opinie uzytkownikow ktorzy cos wiedza na ten temat a nie snuja domysly....
Wydaje mi sie ze pompa jest lekko przestawiona a jest ta stara jak by kto nie wiedzial czyli sterowana linka a nie kompem,
Wydaje mi sie ze pompa jest lekko przestawiona a jest ta stara jak by kto nie wiedzial czyli sterowana linka a nie kompem,
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
a to niby jak jest mozliwe? wszystkie grzeją razem.Zły kąt wtrysku raczej powoduje trudnosci w paleniu auta i z jego osiągami ,biały dym jest czesto objawem przedostawania się płynu chłodniczego do komory spalania przy uszkodzonej uszczelce pod głowicą lub jej pęknieciu.Jeśli dymi u ciebie na biało cały czas to stawiał bym właśnie na to.Dodatkowo czuć wtedy z wydechu charakterystyczny zapach płynu.Jeżeli ostatnio dałeś silnikowi w palnik i mocno go zagrzałeś to ja obstawiam uszczelkę pod głowicą lub pęknięcia w samej głowicy...i to co pisze arwam żecz jasna też jest mozliweraviks pisze:czy nie nakazuje którejś świecy grzać zbyt krótko
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
- wojtek0231
- Ma gadane
Zanim wymieniłem sterownik za 4 dychy to też byłem o tym przekonany. W między czasie straciłem dwie nowe świece Beru i męczyłem się jak koń pod górę, aby odpalić przy temperaturze do -5. Po tym nie było problemów i przy -20.munior pisze:a to niby jak jest mozliwe? wszystkie grzeją razem.raviks pisze:czy nie nakazuje którejś świecy grzać zbyt krótko