Da rade wstawić do mk3 td,intercooler???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Da rade wstawić do mk3 td,intercooler???
Witam. Mam pytanko,jest możliwośc w mk3 1,9 td wstawienia intercoolera,który podniesie auto o ok. 20 km więcej..?? Jak tak akie są tego minusy???
Odpowiadajcie. Pozdrawiam
-
- Forum Master
Re: Da rade wstawić do mk3 td,intercooler???
Oczywiście że się da.SPawn pisze:Witam. Mam pytanko,jest możliwośc w mk3 1,9 td wstawienia intercoolera,który podniesie auto o ok. 20 km więcej..?? Jak tak akie są tego minusy???
[ Dodano: 13 Cze 2009 19:08 ]
Zgadzam się w 100% z tą wypowiedzią. Montuj nawet od TIR-a, a i tak bez większej dawki ropy + większe ciśnienie doładowania nic nie wskórasz.bongo pisze:Intercooler nawet jakby był wielkości chłodnicy nie podnosi mocy autka
Nic już nie będzie takie same.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie podnosi tak byś był w stanie to zauważyć ) dobry FMIC powinien dać te 4konie heh tak mi sie wydaje choć tego raczej nie zauważysz.bongo pisze:SPawn napisał/a:
Mam pytanko,jest możliwośc w mk3 1,9 td wstawienia intercoolera,który podniesie auto o ok. 20 km więcej..??
Intercooler nawet jakby był wielkości chłodnicy nie podnosi mocy autka
Na pewno jest to świetna sprawa na dłuższe trasy gdy bez intercoolera robi sie ciepło i turbina szybko "puchnie"
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
SPawn, szukajki używaj !!
jest o tym napisane tyle tematów ze do końca tygodnia nie przeczytasz wszystkich
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=72232&start=0
jest o tym napisane tyle tematów ze do końca tygodnia nie przeczytasz wszystkich
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=72232&start=0
Re: Da rade wstawić do mk3 td,intercooler???
ale jak da za mały to po pałowaniu spuchnie i bedzie spadek mocyKrzysiek W. pisze:Oczywiście że się da.SPawn pisze:Witam. Mam pytanko,jest możliwośc w mk3 1,9 td wstawienia intercoolera,który podniesie auto o ok. 20 km więcej..?? Jak tak akie są tego minusy???
[ Dodano: 13 Cze 2009 19:08 ]Zgadzam się w 100% z tą wypowiedzią. Montuj nawet od TIR-a, a i tak bez większej dawki ropy + większe ciśnienie doładowania nic nie wskórasz.bongo pisze:Intercooler nawet jakby był wielkości chłodnicy nie podnosi mocy autka
-
- Gadatliwa bestia
intercooler zwiększy moc i moment ale tylko idąc w parze z większą dawką paliwa. jak wiadomo chłodniejsze powietrze zawiera w sobie więcej tlenu a ten jest niezbędny do pracy w silnikach spalinowych. Dla przykładu golf mk2 1.6 td 71ps ten sam golf tylko że z intercoolerem i wiadomo większą dawką paliwa 80ps.
-
- Gadatliwa bestia
-
- Gadatliwa bestia