Demontaż podsufitki mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- brzozowice
- Nowicjusz
- Kontakt:
Demontaż podsufitki mk2
Materiał podsufitki całkowicie się odkleił, trzyma sie tylko na uszczelkach i innych mocowaniach z tyłu całkowicie wisi. Użytkuje tak samochód dłuższy czas jednak przyszedł czas żeby coś z tym robić. Chciałem zapytać czy ktoś demontował już podsufitkę i czy występują jakieś większe przeboje związane z demontażem/montażem. Dodam że jest to wersja z szyberdachem
Też mam ten sam problem... i nie wiem co robić.. niektórzy doradzali mi z kleić to na wikol.... ale nie wiem czy to dobry pomysł..
PS. też mam szyberdach
PS. też mam szyberdach
Ostatnio zmieniony śr cze 24, 2009 11:28 przez Specjal87, łącznie zmieniany 1 raz.
[b]Moje Mk3[/b] ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=310685
Proponuje wymienić na nową...Ja brałem i te plastiki u góry pozdejmowałem,a potem powolutku od przodu do tyłu ją wyjmowałem tylko,że w dwie osoby...Jest miejscami przyklejana wokół szybra chyba też była...Lusterko najpierw zdejmij sobie i później leci szybko.
Sprzedam tłokorozdzielacz z falą z pompy 11mm
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Żeby wyjąć trzeba: zdjąć lusterko, odkręcić słoneczniki, słupki A, B, C, zdjąć uszczelki co są przy drzwiach, odkręcić rączki podsufitki, uszczelkę wokół szybra (tą misiową), tylną listwę podsufitki i po środku kołki trzymające ją do dachu. Potem najlepiej we dwóch delikatnie i pomału wyciągać ją do tyłu.
Aha, jak będziecie to wszystko zdejmować, to zacznijcie ją już trzymać bo jak nie to Wam spadnie i będzie już po niej. Podsufitka jest bardzo krucha i łamliwa więc delikatnie z nią.
Aha, jak będziecie to wszystko zdejmować, to zacznijcie ją już trzymać bo jak nie to Wam spadnie i będzie już po niej. Podsufitka jest bardzo krucha i łamliwa więc delikatnie z nią.
Zamówiłem klej BONATERM A-PLUS i zobaczymy jak to wyjdzie
Ostatnio zmieniony śr cze 24, 2009 12:47 przez Specjal87, łącznie zmieniany 1 raz.
- brzozowice
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam
Dłuuuugi czas musiał minąć żebym się wziął za tą podsufitkę, no ale praca dobiegła końca ! Z pomocą kumpla i cioci ( krawcowej ) założyłem nowy, elegancki materiał. W sumie zajęło nam to 8 godzin razem z demontażem i ponownym założeniem. Użyłem kleju Bonaterm A-PLUS i troche butaprenu. Dodam tylko że tapicer który zajmuje się podklejaniem podsufitek krzyknął ode mnie 400 zł.... Ja zrobiłem to za 15 zł bo tyle kosztował mnie klej
Jeżeli ktoś będzie miał problem z podsufitką niech pisze do mnie, z chęcią pomogę.
Pozdrawiam
Dłuuuugi czas musiał minąć żebym się wziął za tą podsufitkę, no ale praca dobiegła końca ! Z pomocą kumpla i cioci ( krawcowej ) założyłem nowy, elegancki materiał. W sumie zajęło nam to 8 godzin razem z demontażem i ponownym założeniem. Użyłem kleju Bonaterm A-PLUS i troche butaprenu. Dodam tylko że tapicer który zajmuje się podklejaniem podsufitek krzyknął ode mnie 400 zł.... Ja zrobiłem to za 15 zł bo tyle kosztował mnie klej
Jeżeli ktoś będzie miał problem z podsufitką niech pisze do mnie, z chęcią pomogę.
Pozdrawiam
-
- Użytkownik
- Auto: mk2
- Silnik: vr6
- Kontakt:
a jak nie zdejmuję szybra to mogę ją zostawić ? chodzi o ta uszczelkę od strony dachu,dworu,zewnątrz ?MiSzOn pisze:uszczelkę wokół szybra (tą misiową)
Ostatnio zmieniony sob kwie 17, 2010 12:20 przez psp, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jeżu
- VW Baron
- Auto: VW Golf mk1 cabrio 91
- Silnik: 2H
a jak zdjać te spinki w podsufitce bo chce antene na dachu poprawic,bo coś słabo zbiera i nie wiem jak zdemontować te spinki w podsufitce macie jakieś dobre sposoby bo mnie sie juz jedna prawie spinka roleciała
Był vw golf Mk2 1,3 GT
Był JazzBlue 1,6 SR mk4 - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=437292" onclick="window.open(this.href);return false;
Był Passat 3BG Black Magic 1,9 TDi
Był vw Golf mk4 cabrio 1.8 GT
Był Audi A6 c5 1.9 Tdi AVG
Był a4 b6 cabrio 1.8T BFB
Jest vw tiguan 2.0 tdi 140 4 motion
Jest vw Golf mk1 cabrio 91
Był vw sirocco mk2 White scala 87 JH
Jest VW Scirocco mk2 1.600 GTI 1981
Jest new beetle 1.9 TDI 99
Był JazzBlue 1,6 SR mk4 - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=437292" onclick="window.open(this.href);return false;
Był Passat 3BG Black Magic 1,9 TDi
Był vw Golf mk4 cabrio 1.8 GT
Był Audi A6 c5 1.9 Tdi AVG
Był a4 b6 cabrio 1.8T BFB
Jest vw tiguan 2.0 tdi 140 4 motion
Jest vw Golf mk1 cabrio 91
Był vw sirocco mk2 White scala 87 JH
Jest VW Scirocco mk2 1.600 GTI 1981
Jest new beetle 1.9 TDI 99