No powiedzcie mi moi drodzy forumowicze co jest grane do ciezkiej chol..y z moim MK II GTD ?!!!
Rano odpalam prawie na dotyk. Pali natychmiast ( oczywiscie po odczekaniu na nagrzanie swiec zarowych ). Jade do roboty, po powiedzmy 10 minutkach ide z powrotem do autka - odpalam ... I nic. Rozrusznik kreci, kreci, kreci a jak w koncu zaskoczy ( po ok 10 -14 sekundach mielenia !! ) to z rury wydechowej wydobywa sie wielka chmura szarego dymu ... Troche sie martwie !
Z drugiej strony - gdy postoi tak z godzine i dluzej - wtedy spoko. Odpala tak jak po nocy - prawie na dotyk.
To moj pierwszy diesel i nie ukrywam ze troche jestem w szoku. Oldskoolowe diesle zawsze nie odpalaly na zimno a moj ma na odwrot ! Na cieplym silniku sie buntuje. HILFE !!!
Nadmienie ze silnik mam po kapitalnym remoncie. Filtr powietrza i filtr paliwa wymienialem jakis miesiac temu. No co jest z tym autem - bo sie kurde wsciekne w koncu no ...
Pomozcie !
GOLF II GTD - Problem z odpalaniem po rozgrzaniu !?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP