co to,na wężyku z podcisnienia i ma zasilanie 2 przewodami?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
co to,na wężyku z podcisnienia i ma zasilanie 2 przewodami?
witam , chcialem zapytac co to jest.. to cos... jest to na wezyku z podcisnienia takie czarne kółeczko i ma to podpiete jakies 2 przewody czyli ma wejscie na 2piny
tyle ze jakis czujnik to sie sam zorientowalem, ale po co to jest , mam to w silniku 1,8 GX wtrysk mechaniczny , znajduje sie to cos na wezyku z podcisnienia ktory podlaczony jest do aparatu zaplonowego. I ciekawi mnie po co to jest i do czego to jest i czy musi to byc , bo tak sie sklada ze podejzewam ze jest tam jakas membranka mała , ktora odcina podcisnienie , mam obecnie to odpiete od przewodow ktore maja byc do tego wpiete i jakos zmiany reackji silnika nie odczuwampszczyna pisze:Czujnik
tak posiadam wersje US z klima i ekonomizer tez sie znajduje , czyli kiedy pali sie strzalka pomaranczowa jest ekonomiczna jazda , ale nie majac podpietych przewodow do tego czegos to i tak ekonomizer dziala tak jak wczesniejLipek81 pisze:Czujnik podciśnienia - w GX chyba był potrzebny do sterowania silnikiem, ale nie wiem dokładie po co. tęz nie jestem poewien ,ale maszm oze w licziku ekonomizer? Lampke która pokazuje, kiedy zmienić bieg?
- Paweł Marek
- V.I.P.
może zaworek, tak jak w RP, zamyka węzyk do regulatora wyprzedzenia zapłonu na wolnych obrotachesio10 pisze: na wezyku z podcisnienia ktory podlaczony jest do aparatu zaplonowego
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.