mrugająca kontrolka akumulatora
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
mrugająca kontrolka akumulatora
Witajcie koledzy , podpowiedzcie mi otóż dzisiaj w trakcie jazdy mrugała mi kontrolka akumulatora, po przejechaniu około 3km zgasła. Czy to jest coś poważnego? Pomóżcie
napęd alternatora czyli : jego koło pasowe (ze sprzęgłem jednokierunkowym), napędzający go pasek wielorowkowy oraz napinacz tego paska - trzeba sprawdzić naciąg paska, zachowanie napinacza - czy mocno telepie i o jakiej amplitudzie są jego drgania oraz sprawdzić czy koło pasowe alternatora kręci się swobodnie w przeciwną stronę do ruchu wskazówek zegara nie napędzając wałka alternatora,vw-bora pisze:napęd alternatora? jak to sprawdzić? a napięcia jakie powinny być?
napięcie ładowania powinno wynosić 14V.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Na zapalonym silniku i wlaczonych swiatlach powinno wynosic ok. 14 tak jak kolega napisac, 12.5 to za malo - brak ladowania, prawdopodobnie alternatorek do regeneracji zalezy co sie zepsulo, radze podjechac do elektryka.
Ostatnio zmieniony ndz sie 09, 2009 12:33 przez FollowMe, łącznie zmieniany 1 raz.
TDI POWER