czym ściągnąć stacyjkę w golfie 2 lub 3 ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czym ściągnąć stacyjkę w golfie 2 lub 3 ?
macie jakies sciagacze do tego ?
Golf Mk2 TDI 110KM Max Voll :)
Chyba, że chodzi o wyjęcie wkładu ("bębenka") z aluminiowego korpusu stacyjki. Wymaga to wywiercenia otworu ok. 2-3 mm średnicy i wciśnięcia przez ten otwór blaszki blokującej wkład w korpusie. Żaden ściągacz nie pomoże, bo siłowo można tylko uszkodzić wkład i korpus.
Cały problem to zlokalizowanie miejsca, gdzie tą dziurkę trzeba wywiercić. Widziałem kiedyś dokładny schemat, z wymiarami i zaznaczonym dokładnym położeniem, ale już nie pamiętam, czy to było na forum, czy przy innej okazji. Musisz poszperać, albo ktoś go ma i zarzuci na forum.
Cały problem to zlokalizowanie miejsca, gdzie tą dziurkę trzeba wywiercić. Widziałem kiedyś dokładny schemat, z wymiarami i zaznaczonym dokładnym położeniem, ale już nie pamiętam, czy to było na forum, czy przy innej okazji. Musisz poszperać, albo ktoś go ma i zarzuci na forum.
To ja juz nie wiem , widziałem z rok temu jak kolega w mk3 ściągał stacyjke i od spodu duzym młotem w nią musiałwalić i zeszła ledwo coT_E_D_I pisze:Groszek,co się ściąga ściągaczem ? Na pewno nie stacyjkę.Robiłem to wiele razy i w dwójce i w trójce.Jedyne co potrzebuje ściągacza to redukcja wieloklina kierownicy.
No pewnie nie stacyjke tylko kierownice ściąga się ściągaczem, jak już miałeś rozbieraną to może schodziło Tobie ładnie ale orginał tak łatwo nie schodzi. A przyżad nazywa się ściągacz do łożysk, ale masz różne rozmiary popytaj się znajpmych może ktoś ma bo szkoda kupować.T_E_D_I pisze:Groszek,co się ściąga ściągaczem ? Na pewno nie stacyjkę.Robiłem to wiele razy i w dwójce i w trójce.Jedyne co potrzebuje ściągacza to redukcja wieloklina kierownicy.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... a+stacyjki
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... a+stacyjki
Ostatnio zmieniony śr lis 09, 2005 22:43 przez Groszek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kierownica zeszła mu normalnie , tylko walił od spodu w tą całą obudowę od stacyjki co siedzi na tej kolumnie. No nic bede sie bawil za jakis czasGroszek pisze:No pewnie nie stacyjke tylko kierownice ściąga się ściągaczem, jak już miałeś rozbieraną to może schodziło Tobie ładnie ale orginał tak łatwo nie schodzi. A przyżad nazywa się ściągacz do łożysk, ale masz różne rozmiary popytaj się znajpmych może ktoś ma bo szkoda kupować.T_E_D_I pisze:Groszek,co się ściąga ściągaczem ? Na pewno nie stacyjkę.Robiłem to wiele razy i w dwójce i w trójce.Jedyne co potrzebuje ściągacza to redukcja wieloklina kierownicy.