Dym z kierownicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- jablonski89
- Użytkownik
- Kontakt:
Dym z kierownicy
Dzis przy odpalaniu w miejscu na rysunku pokazal sie dymek. Z czego mogl byc ten dymek??
Tam raczej nic nie ma, prócz taśmy kierownicy od poduszki a trochę niżej pod plastikami stacyjki są kostki, najwyżej z tamtąd mogło coś się przydymić. Rozkręć sprawdź te kosteczki może znajdziesz przyczynę- jakiś kabelek się przetarł lub kostka szwankuje. (Możesz śmiało rozbierać tam jest chyba 5 kostek i każda jest inna przy składaniu na pewno się nie pomylisz)
Mój MK2 ABF
viewtopic.php?f=87&t=499866
- jablonski89
- Użytkownik
- Kontakt:
Jak ja przekręcam kluczyk to radio na chwile przerywa swoją pracę, może tak być u Ciebie że stacyjka robi zwarcie i dla tego są szumy.
Mój MK2 ABF
- jablonski89
- Użytkownik
- Kontakt:
Może też być wina podłączenia radia sprawdź czy nie ma zimnych lutów na radiu lub stacyjce w każdym bądź razie połądzenie radio stacyjka może być podejrzane
nie pamiętam dokładnie jak ale można podłączyć radio w sposób taki że przerywa podczas przekręcania kluczykiem bądź tak że nie przestaje grać
nie pamiętam dokładnie jak ale można podłączyć radio w sposób taki że przerywa podczas przekręcania kluczykiem bądź tak że nie przestaje grać
Ostatnio zmieniony pt sie 21, 2009 20:28 przez fill89, łącznie zmieniany 1 raz.
Mój MK2 ABF
- piekarnik-84
- LpG PoVWeR
- Kontakt:
kolego ja tak miałem paliło mi się na stykach w sensie dymiło z przełącznika zespolonego od wycieraczek dymek leciał tak jak opisujesz często jak postał na słonku A za jakiś czas tak padł ze same się załanczały wycieraczki kupiłem zamiennik chyba 40zł i problem znikł nie dymi i wycieraczki smigają a kupiłem jedna połówkę zależy jaki masz
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=281817/]MOJE MK3...[/url]
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
hmm a jak ma się włącznik migaczy i wycieraczek chodzi mi o ten nie wiem jak to nazwać ale to co się włącza migacze bądź wycieraczki... u nas w passacie przez niego sie kopciło i to jest podobno najczęstsze co może powodować dymki z tamtąd.... sprawdz czy gdzieś sie nie zabrudziły te rączki... koło kierownicy no sprawdz styki do nich czy nie są opalone itp...
passat b5 115KM AZM 2003r
-
- Mały gagatek
Tez sie to u mnie zdarzalo tak mniej wiecej raz na kilka tygodni dymek a czasami palilo mi bezpiecznik od wycieraczek.. Wiec byla to dla mnie podpowiedz ze cos z tym przelacznikiem wycieraczek jest nie tak i faktycznie - po wymianie nie ma ani dymku ani palonych bezpiecznikow.
[img]http://images41.fotosik.pl/144/f7d3c04826739370.jpg[/img]