Witam. Mam taki problem: gdy otwieram samochód z pilota wszystkie szyby same się otwirają do połowy, gdy zamykam same się zamykają. Już mnie to zaczyna wkurzać, bo jak wsiadam to musze zamykać wszystkie szyby.
W czym jest problem?
same otwierają się szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Miałem tak w swoim golfie po założeniu alarmu. Jeżeli po zamknięciu samochodu szybko chciałem go otworzyć to odsuwały mi się do połowy szyby. Trzeba było odczekać 20 sekund aż alarm się aktywuje i wtedy wszystko działało ok.
Winą tego jest za długi impuls. Jeżeli masz nieoryginalne sterowanie z pilota to poszukuj centralki i zobacz czy jest w niej możliwość przestawienia czasu trwania impulsu. Zwykle jest to zworka na płytce. Bez instrukcji ciężko będzie zgadnąć która to jest ale metodą prób i błędów można do tego dojść.
Napisz jaki masz pilot, czy oryginalny czy nie.
Winą tego jest za długi impuls. Jeżeli masz nieoryginalne sterowanie z pilota to poszukuj centralki i zobacz czy jest w niej możliwość przestawienia czasu trwania impulsu. Zwykle jest to zworka na płytce. Bez instrukcji ciężko będzie zgadnąć która to jest ale metodą prób i błędów można do tego dojść.
Napisz jaki masz pilot, czy oryginalny czy nie.
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Witam
Mam podobny problem, centralka obsluguje zamki pneumatyczne i elektryczne. Wg instrukcji na pnueumatyczne ma zworki nie byc i wowczas szyby sie otwieraja do polowy z zamkiem i zamykaja z nim. Jak wepne zworke to szyby nie lataja, ale nie moge wowczas ich domnkac z pilota. Z centralki wychodzi jeszcze jeden przewod i wg instr ma byc podpiety do modulu szyb. Chce go wpiac tylko ktory to jest przewod wychodzacy ze slupka przy drzwiach?
Mam podobny problem, centralka obsluguje zamki pneumatyczne i elektryczne. Wg instrukcji na pnueumatyczne ma zworki nie byc i wowczas szyby sie otwieraja do polowy z zamkiem i zamykaja z nim. Jak wepne zworke to szyby nie lataja, ale nie moge wowczas ich domnkac z pilota. Z centralki wychodzi jeszcze jeden przewod i wg instr ma byc podpiety do modulu szyb. Chce go wpiac tylko ktory to jest przewod wychodzacy ze slupka przy drzwiach?
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
-
- Nowicjusz
- Kontakt: