Docieranie silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Docieranie silnika
Witam. Chciałbym was zapytac co byście polecali podczas docierania silnika PG czyli G60. Blok przeszedł kapitalny remont głowica także
Więc czy lepiej jest dać krótszy pasek, zaślepić przewody i te 6tys km zrobić bez kompresora bo szkoda by sie zużywał skoro nie przyda sie na ten czas. Czy normalnie ładować kompresor i kierunek Amsterdam
Więc czy lepiej jest dać krótszy pasek, zaślepić przewody i te 6tys km zrobić bez kompresora bo szkoda by sie zużywał skoro nie przyda sie na ten czas. Czy normalnie ładować kompresor i kierunek Amsterdam
Dive deep or go home
- morfeusz86r
- Forum Master
dawaj kompresor i na ostro docieraj go
[ Dodano: 29 Paź 2009 20:11 ]
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=227144
morfeusz86r pisze:dawaj kompresor i na ostro docieraj go
ponoć na ostro nie jest dobrze docierać silnik
- morfeusz86r
- Forum Master
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Jest gość nikiem noorec słynący, on docierał swoje doładowane audi 2.2 turbo 20V. Docieranie robił na ostro i bardzo sobie to chwali. Nawet na jednym forum widzialem zdjęćia z oleju jaki zlał po pierwszych kilometrach. Wrażenia naprawde konkretne. Z tego co wiem to w motor ładuje naprawdę konkretne cisnienia i po dotarciu na ostro nie ma absolutnie żadnych problemów.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
No tak teraz to jest dylemat Duzo kasy wydałem na ten remont i nie chciałbym teraz aby to poszło w błoto. Słyszałem wcześniej o tym docieraniu na ostro ale szczerze myslałem że tak robią tylko Ci których stać na takie głupstwa, a teraz czytając nie które posty i tematy człowiek widzi ze to jednak robi robote Może istnieje jakiś kompromis pomiedzy tymi dwoma sposobami docierania? Wolałbym raczey dotrzeć to tradycyjnie i zrobić przynajmniej te 5tys km spokojnej jazdy. Jeśli jestem w błedzie prosze kogos o podpowiedź ale tylko osoby które juz zjadły na tym zeby co by tej kasy wsadzonej w silnik nie rozyebać w jeden dzień
Dive deep or go home
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
teczka, ujmę to tak.... docieranie na ostro ma też inną cechę dodatnią... to co ma się rozpierniczyć to się rozpierniczy od razu a nie po nastu km w trasie... ja bym docierał na ostro bo też o tym poczytałem i na logikę to ma sens. Nie chciałbym wyremontować silnika i jechać gdzieś w trasę, dorzucić do pieca i wrócić PKS'em lub pociągiem .
Ostatnio zmieniony czw paź 29, 2009 23:35 przez marcinas1983, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ostro!!!!!!1
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
-
- Gadatliwa bestia
Powiem tak, z ojcem robimy czesto remonty kapitalne samochodów ciężarowych typu kamaz jelcz czy drobne rzeczy przy scaniach mercedesach i takich tam oraz dużo ciągników rolniczych i gdy np ciągnik nie zrobipare motogodzin przy lekkim obciążeniu to czesto sie zdarza że potrafi sie zatrzeć któryś cylinder. Były już takie chyba dwa przypadki, cześci były reklamowane ale na nic sie to zdało. Wracając do tematu ja osobiście uważam że powinno sie jednak na spokojnie przejezdzić te pierwsze kilometry po remoncie gdyż nowe cześci potrzebują jednak czasy żeby sie odpowiednio dotrzeć
Ja posłuchałem evolutiona i mojego ABFa po full remoncie przegoniłem na ostro, po 15 km zlałem olej, wlałem nowy i jeździłem umiarkowanie czyli do 5000RPM, a czasem do odcinki jakieś kilkaset kilometrów. Zlałem olej i już wlałem ten właściwy. Silnik nie żre oleju, wszystko się dotarło jak należy i nie muszę się martwić, że coś poskładałem źle. Jak silnik źle jest poskładany to od razu to wyjdzie, a nie z czasem.