Montaż (swap) MONOWTRYSKU w niejsce gaznika 2E2 mk2 1.8
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bullas
- Turbo Thinking
- Kontakt:
Montaż (swap) MONOWTRYSKU w niejsce gaznika 2E2 mk2 1.8
Witam ponownie . Wkrótce mam zamiar zmienić gaźnik pierburg 2e2 na jednopunktowy wtrysk.
I w związku z tym pytanie: z jakiego auta wykorzystać elementy ? Koniecznie z MK2 ?
czy też można wykorzystać MK3 jako "dawce" ?
Jakie elementy będą potrzebne poza samym Monowtryskiem, pompą paliwa i sterownikiem silnika ?
Jakie można napotkać problemy przy montażu ?
Z jakich silników (modele i roczniki ) można wykorzystać części?
Proszę o wszelkie propozycje jak i porady.
I w związku z tym pytanie: z jakiego auta wykorzystać elementy ? Koniecznie z MK2 ?
czy też można wykorzystać MK3 jako "dawce" ?
Jakie elementy będą potrzebne poza samym Monowtryskiem, pompą paliwa i sterownikiem silnika ?
Jakie można napotkać problemy przy montażu ?
Z jakich silników (modele i roczniki ) można wykorzystać części?
Proszę o wszelkie propozycje jak i porady.
- bullas
- Turbo Thinking
- Kontakt:
Edzio kolektor z mk2 nie podejdzie do wtrysku mk3 i na odwrót ?
A jak z instalacją elektryczną pod wtrysk?
Dużo roboty żeby podłączyć?
[ Dodano: 04 Lis 2009 22:28 ]
jeryk10 a jeśli mogę mieć komplet z mk3 (sam wytnę komplet z rozbitka na szrocie )lub z mk2 (też mogę mieć komplet ze szrotu) to co byś wybrał ?
Może mk3 jest bardziej dopracowany?
Jaki wybrać ze względu na trudność montażu ? (z mk2 czy mk3)
A jak z instalacją elektryczną pod wtrysk?
Dużo roboty żeby podłączyć?
[ Dodano: 04 Lis 2009 22:28 ]
jeryk10 a jeśli mogę mieć komplet z mk3 (sam wytnę komplet z rozbitka na szrocie )lub z mk2 (też mogę mieć komplet ze szrotu) to co byś wybrał ?
Może mk3 jest bardziej dopracowany?
Jaki wybrać ze względu na trudność montażu ? (z mk2 czy mk3)
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Potrzebujesz trzech wiązek elektrycznych:
- wiązkę tylną, która idzie do lamp tylnych i zasila także pompę paliwa;
- wiązkę, która idzie od skrzynki przekaźników do komory silnikowej i podłaczona jest pod silniczek wycieraczek, czujniki ciśnienia oleju, temperatury płynu chłodzącego, czujnik wstecznego biegu i wiązkę silnika (złącze obok ECU;
- wiązkę silnika, do której podłączone jest ECU i wtrysk, podgrzewacz kolektora i urządzenia towarzyszące wtryskowi. Z elektryki będziesz potrzebował także przekaźnik 67 do pompy paliwa i chyba 53 do zasilania układu oraz jka dobrze pamiętam 80 di podgrzewania kolektora, ECU, jeżeli masz starą skrzynkę przekaźników i wtrysk też będzie od auta ze starą skrzynką to rezystor, który jest montowany przy ECU
- wiązkę tylną, która idzie do lamp tylnych i zasila także pompę paliwa;
- wiązkę, która idzie od skrzynki przekaźników do komory silnikowej i podłaczona jest pod silniczek wycieraczek, czujniki ciśnienia oleju, temperatury płynu chłodzącego, czujnik wstecznego biegu i wiązkę silnika (złącze obok ECU;
- wiązkę silnika, do której podłączone jest ECU i wtrysk, podgrzewacz kolektora i urządzenia towarzyszące wtryskowi. Z elektryki będziesz potrzebował także przekaźnik 67 do pompy paliwa i chyba 53 do zasilania układu oraz jka dobrze pamiętam 80 di podgrzewania kolektora, ECU, jeżeli masz starą skrzynkę przekaźników i wtrysk też będzie od auta ze starą skrzynką to rezystor, który jest montowany przy ECU