Golf mk II swap na 1.9 TDI AFN
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Golf mk II swap na 1.9 TDI AFN
Witam. Mam w planach zmianę silnika z 1.6benzyna/lpg na 1.9TDI AFN. Postanowiłem ze najlepszym wyborem będzie kupno całego golfa po wypadku. Czy dużo jest pracy z włożeniem tego silnika? Słyszałem ze prawdopodobnie nie pasują łapy które trzymają silnik. Proszę o pomoc i rade.
Moje mkII viewtopic.php?f=87&t=409643" onclick="window.open(this.href);return false;
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dzasper11, wiesz byl taki kawal se slowem prawdopodobnie i jasiem w roli glownej...
jesli twoj golf jest po 89 roku to jestes w domu nawet elektryka silnika przepnie sie p&p z trojki do twojego. jesli jest starszy to niesety czeka cie lutowanko.. o mechanice nie mowie nic gdyz pasuje wszystko poza ewentualnymi korekcjami wydechu
jesli twoj golf jest po 89 roku to jestes w domu nawet elektryka silnika przepnie sie p&p z trojki do twojego. jesli jest starszy to niesety czeka cie lutowanko.. o mechanice nie mowie nic gdyz pasuje wszystko poza ewentualnymi korekcjami wydechu
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jest ktoś kto już takie coś robił?? Pomocy!!
Moje mkII viewtopic.php?f=87&t=409643" onclick="window.open(this.href);return false;
arwam, Chce przełożyć wszystko ok mk III razem z kokpitem. Co ty na to??
arwam, A wież co z tymi łapami. będą pasować?? Ja jestem zielony pod tym kontem
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dzasper11, idz do szkoly na nauke czytania ze zrozumieniem a nie swapowac bedziesz...
mechanice nie mowie nic gdyz pasuje wszystko
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
evolution pisze:dzasper11, idz do szkoly na nauke czytania ze zrozumieniem a nie swapowac bedziesz...
Cytat:
mechanice nie mowie nic gdyz pasuje wszystko
a czy pedały i hydraulika sprzęgła tez pasuje P&P oczywiście mowa tu o dawcy mk3 TDI
włożenie silnika to najmniejszy poblem. fajnie by było mieć tez sanki z takiego TDI i nie koniecznie z mk3, choć na sankach z mk2 tez pośmigasz...dzasper11 pisze:Czy dużo jest pracy z włożeniem tego silnika?
to źle słyszałeśdzasper11 pisze:Słyszałem ze prawdopodobnie nie pasują łapy które trzymają silnik.
roboty jest sporo możesz poszukać tematów o TDI w mk2 wypowiadałem sie tam i wielu innych co trzeba przekładać.dzasper11 pisze:Proszę o pomoc i rade.
Mam to już za sobą i nie jest to wszystko tak do końca proste chyba ze ma sie sporo $$$ do wywalenia mi największy problem sprawiła elektryka.
powodzenia
Ostatnio zmieniony sob lis 28, 2009 00:12 przez To_mas, łącznie zmieniany 1 raz.
evolution, Czego się tak denerwujesz. Żyłka Ci pęknie
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja sie nie denerwuje...dzasper11 pisze:evolution, Czego się tak denerwujesz. Żyłka Ci pęknie
uznaje stara zasade powiedziana mi przez niezyjacego juz starszego pana...pamietaj ze denerwujac sie szkodzisz swojemu zdrowiu glupota innych...
[ Dodano: Sob Lis 28, 2009 10:43 ]
To_mas, jakbys uzyl szukajki wiedzialbys ze nie trzeba nic zmieniac gdyz vw fabrycznie wypuszczal zestawy na linke do skrzyn na hydraulice, to bylo srednio raz w tygodniu pisane, do tej pory wsadzenie pedalu gazu to 15 minut roboty... lub 5 robiac potencjometr pod maska i sterujac linka
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT