Witam,
U dołu rozszczelniona chłodnica, Panowie warto oddać do spawania czy nową kupić?
Przerabiał już ktoś Rozszczelnioną chłodnice?
pozdrawiam
Rozszczelniona chłodnica
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Lukasz_mk2
- Forum Master
ja przerabiałem to w golfie, jeżeli chłodnica ma małą nieszczelność w jednym miejscu to warto spawać, ale jeżeli "poci się" w paru miejscach to lepiej kupić nową bo koszt spawania przerośnie koszt nowej chłodnicy
Zresztą patrząc na allegro (link )nie wiem czy nie lepiej kupić nową za 150zł, bo spawanie będzie kosztować pewnie z połowe tej ceny, a nowa to zawsze nowa
Zresztą patrząc na allegro (link )nie wiem czy nie lepiej kupić nową za 150zł, bo spawanie będzie kosztować pewnie z połowe tej ceny, a nowa to zawsze nowa
Ostatnio zmieniony czw gru 17, 2009 11:57 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 2 razy.
- Lukasz_mk2
- Forum Master
- Paweł Marek
- V.I.P.
mati102, jeśli nieszczlenośc jest na łączeniu radiatora (rurek) z plastykowym boczkiem to naprawa sie nie opłaca. Jesli pęknieta jest któraś rurka radiatora w jednym miejscu lub sam plastyk na bokach czy przy krócach - mozna kleić.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.