zacina sie szyba
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- chabina
- Mały gagatek
- Kontakt:
zacina sie szyba
od niedawna zaczęła mi sie zacinać szyba od strony kierowcy jak odkręce korbke to uchyla sie normalnie okolo 2 cm i potem jest duży opór i trzeba dość mocno poszarpać korbką żeby dalej w dól poszła przy podnoszeniu jest tez podobnie co sie mogło zj*bac??
aha i czy sćiąganie tapicerki z drzwi to dużo roboty czy da sie w miare szybko to zrobić ?
aha i czy sćiąganie tapicerki z drzwi to dużo roboty czy da sie w miare szybko to zrobić ?
Ostatnio zmieniony śr cze 02, 2010 09:49 przez chabina, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Rozebranie boczka zajmuje jakieś 15 minut, po bokach masz po dwie śruby, od spodu 4 zaczepy i jeszcze 2 śruby w rączce jedna w gałce do otwierania szyby, musisz sciagnąć plastykową obramówkę od klamki i odkręcić korek od zamykania drzwi i chyba gumkę od regulacji lusterek co do szyby to się często tak robi ale nie jestem w stanie nic powiedzieć jak się to robi
Jak odkręcisz tapicerke to wszystko bedzie jasne. Moze podnośnik już sie zurzył, albo coś z nim nie tegeschabina pisze:no dzięki za opis zdjęcia tapicery przyda sie na pewno.
a wie ktoś jeszcze czemu ta szyba może sie tak ciąć ??
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images21.fotosik.pl/28/f649346d0807a928.jpg[/img][/url]
-
- Forum Master
Witaj
Przypuszczam ze linka od prowadnicy zacina sie w bebenku (tym plastiku co jest oska z korbką) tak jest po kilkunastu latach ekspolatacji porostu sie wyciera nowy podnośnik na allegor kosztuje ok 30zł. Jednak mozna wymienic linke (dla bardzo cieprliwych i pomysłowych mechaników ) ja w ten sposub zrobilem prz) swiom golfie II 3 podnosniki i zamiast 90 zł wydalem niecale 10 zł.
Pozdrawaim i radze kupic nowy podnośnik albo eksplatacje aż sie urwie albo jak się nie da juz otworzyć.
Przypuszczam ze linka od prowadnicy zacina sie w bebenku (tym plastiku co jest oska z korbką) tak jest po kilkunastu latach ekspolatacji porostu sie wyciera nowy podnośnik na allegor kosztuje ok 30zł. Jednak mozna wymienic linke (dla bardzo cieprliwych i pomysłowych mechaników ) ja w ten sposub zrobilem prz) swiom golfie II 3 podnosniki i zamiast 90 zł wydalem niecale 10 zł.
Pozdrawaim i radze kupic nowy podnośnik albo eksplatacje aż sie urwie albo jak się nie da juz otworzyć.
-
- Forum Master
- lukiskwuki
- Użytkownik
-
- Mały gagatek
Ja u siebie też wymieniałem tylko że od strony pasarzera.Zamontowałem linkę z 126p(grubsza, nie wiem dlaczego) i teraz śmiga aż miło. Powodem okazało się częściowe zardzewienie linki, która blokowała się w pancerzu.Sindbad pisze:Jednak mozna wymienic linke (dla bardzo cieprliwych i pomysłowych mechaników )
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
właśnie teraz delikatnie domykam szybę pomagając jej ręką bo boje się że znowu podnośnik pęknieTomasz Żaguń pisze:Zapewne musisz wyregulować całym podnośnikiem dołem do przodu samochodu żeby szyba nie kantowała , zapewne kwestia zabawy i regulacji
ma ktoś może zdjęcie jak wygląda podnośnik do mk2 91 rok 5d na przód i jak wygląda na tył dokładniej chodzi mi o mocowania
- drunkmaster
- Grupa Małopolska
- Kontakt:
Masz dzielone szyby? Jeśli tak to sprawdź uszczelkę w prowadnicy tej przy trójkącie, czasem tak jest że uszczelka się wcina i szyba zjeżdża ładnie do połowy a potem ciężko idzie i łatwo rozwalić tak linkę, miałem to samo i dwa mechanizmy poszły się bujać, można też próbować nawinąć linkę, kupisz ją w castoramie za grosze.
Ja po pewnym czasie straciłem cierpliwość i upchałem elektryczne podnośniki z renault 19 tam jest śruba i nie ma prawa się zerwać. Z tego co widzę to na allegro można za 20 zeta wyrwać a pasuje idealnie, nawet dziury się zgrywają
Ja po pewnym czasie straciłem cierpliwość i upchałem elektryczne podnośniki z renault 19 tam jest śruba i nie ma prawa się zerwać. Z tego co widzę to na allegro można za 20 zeta wyrwać a pasuje idealnie, nawet dziury się zgrywają