kontrolka niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
kontrolka niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy
Czy działa u Was kontrolka niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy? Mam tu na myśli posiadaczy MK4 z 1/2 fis (czyli tak jak u mnie). Jechałem sobie spokojnie ostatnio aż tu nagle z dysz przestał lecieć płyn do spryskiwaczy.
W przypadku mojego golfa nie zapala się żadna sygnalizacja i zastanawiam się czy to jest po prostu dodatek który fabrycznie był dodawany czy też padł mi jakiś czujnik/bezpiecznik czy cos w tym rodzaju. Pytam ponieważ w książce/instrukcji Golfa taka sygnalizacja jest omówiona.
pozdr i dzieki!
W przypadku mojego golfa nie zapala się żadna sygnalizacja i zastanawiam się czy to jest po prostu dodatek który fabrycznie był dodawany czy też padł mi jakiś czujnik/bezpiecznik czy cos w tym rodzaju. Pytam ponieważ w książce/instrukcji Golfa taka sygnalizacja jest omówiona.
pozdr i dzieki!
-
- Forum Master
U mnie działa ta kontrolka ale nie w każdym to działa, jedne miały czujniki montowane inne nie. Zależy od wyposażenia. Masz spryskiwacze świateł ?
Ostatnio zmieniony czw sty 14, 2010 14:41 przez poolak2006, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
dzięki za info, możliwe ze tak jest
W takim razie kieruję swoje pytanie do tych, którzy nie posiadają spryskiwaczy lamp podobnie jak ja
pytam własnie dlatego ze to jest mega udogodnienie podczas jesienno/zimowej jazdy, nie ma wtedy zaskoczeń.
Przy okazji - może wie ktoś jak to uaktywnić lub ktoś już się z tym wcześniej zmierzył?
W takim razie kieruję swoje pytanie do tych, którzy nie posiadają spryskiwaczy lamp podobnie jak ja
pytam własnie dlatego ze to jest mega udogodnienie podczas jesienno/zimowej jazdy, nie ma wtedy zaskoczeń.
Przy okazji - może wie ktoś jak to uaktywnić lub ktoś już się z tym wcześniej zmierzył?
Ostatnio zmieniony czw sty 14, 2010 14:44 przez strumyk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... ryskiwaczy
Tu masz wyjaśnione jak poznać czy masz kontrolkę.
Tu masz wyjaśnione jak poznać czy masz kontrolkę.
mettenos,
to juz zbyt wysoka szkoła jazdy jak dla mnie ))
[ Dodano: 14 Sty 2010 13:52 ]
poolak2006, dzięki, te wątki w zasadzie wyjaśniają moje wątpliwości.
muszę sprawdzić czy mam czujnik na zbiorniczku choć chyba go nie mam, a przynajmniej na tą chwilę sobie nie przypominam
muszę sprawdzić czy mam czujnik na zbiorniczku choć chyba go nie mam, a przynajmniej na tą chwilę sobie nie przypominam
Mój MK4 ->http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=298948
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
montaż instalacji to dla mnie też magia, natomiast z kodowaniem sterownika nie ma żadnego problemu jak się ma VAG-astrumyk pisze:mettenos,
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Qto, masz rację
Select STG 17 (instrument cluster)
STG coding -> Function 07
? xxx: Extra Options and Special Equipment
+00 - No extra options
+01 - Brake pad wear indicator active
+02 - Sicherheitsgurtwarnanzeige active
+04 - Wischwasserstandswarnanzeige active
+16 - Saloon (Jetta)
Ostatnio zmieniony czw sty 14, 2010 15:06 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.
- lukasz180284
- Mały gagatek
- Kontakt: