ulatniający się dym
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
ulatniający się dym
Od dwóch dni zauważyłem że po odpaleniu auta po nocy a odpalam z gazu bo nie mam ssania i z benzyny nie idzie ulatnia mi się taki szarawy dymek z okolic tyłu gaźnika a dokładnie jak się dziś przyjrzałem to swój początek ma tam jak kolektor albo jak kolanko rury wydechowej które wychodzi od kolektora. Nie śmierdzi żadną spalenizną.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
-
- Użytkownik
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
blacha układu wydechowego jest narażona na warunki atmoferyczne, duże zmiany temperatury i cały czas koroduje, osłabia się i jak jest już cienka warstwa to blaszka taka zaczyna się kruszyć i robią się dziury. Chyba pozostaje tylko wymiana tego elemetu wydechu.Dodam ze wczesniej tego nie bylo. to stalo sie nagle. a dokladnie wczoraj rano jak odpalalem.
Ostatnio zmieniony pt sty 15, 2010 14:37 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
-
- Użytkownik
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
to była blaszka, na która zakładało się aluminową rurę, ona doprowadza ciepłe powietrze z kolektora do jeszcze zimnego świeżo uruchomionego silnika (dołączona była napewno do filtra powietrza), dla lepszego rozruchu.
Ostatnio zmieniony sob sty 16, 2010 11:42 przez prezesik25, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
wlasnie ze nie. to bylo kawalek blachy i to wygladalo tak jakby to byla ochrona przed oparzeniem sie od rury.prezesso pisze:to była blaszka, na która zakładało się aluminową rurę, ona doprowadza ciepłe powietrze z kolektora do jeszcze zimnego świeżo uruchomionego silnika (dołączona była napewno do filtra powietrza), dla lepszego rozruchu.