Nie działa zapalniczka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie działa zapalniczka
Mam pewien problem, mianowicie nigdy nie sprawdzałem zaplaniczki, aż do momentu kiedy była mi potrzebna i okazało się że nie działa...jaka może być przyczyna. Dodam, że podświetlenie zapalniczki działa...
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
no to chyba masz większy problem ...
Zapalniczka jak nie działa a bezpiecznik cały to sprawdź czy masz napięcie w gniazdku 12v w bagażniku , jeśli nie masz to czy masz oświetlenie bagażnika i jesteśmy w domu
Padł ci przekaźnik vel przełącznik ( tzw. switch ) w zamku tylnej klapy = grubsza robota bo ten switch jest nitowany w zamek klapy tylnej i nie ma jak go wydłubać
Koszt zamku na szrocie z 80zł natomiast nówka ASO około 400zł
Zapalniczka jak nie działa a bezpiecznik cały to sprawdź czy masz napięcie w gniazdku 12v w bagażniku , jeśli nie masz to czy masz oświetlenie bagażnika i jesteśmy w domu

Padł ci przekaźnik vel przełącznik ( tzw. switch ) w zamku tylnej klapy = grubsza robota bo ten switch jest nitowany w zamek klapy tylnej i nie ma jak go wydłubać
Koszt zamku na szrocie z 80zł natomiast nówka ASO około 400zł
Kolego oswiec mnie bo nie kumam.. jaki zwiazek ma zapalniczka z oswietleniem bagaznika??grizzly83 pisze:Padł ci przekaźnik vel przełącznik ( tzw. switch ) w zamku tylnej klapy = grubsza robota bo ten switch jest nitowany w zamek klapy tylnej i nie ma jak go wydłubać
Ostatnio zmieniony pn sty 25, 2010 01:35 przez rakczek, łącznie zmieniany 1 raz.
http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: [email protected]
Mobile: 07515651171
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: [email protected]
Mobile: 07515651171
-
- Mały gagatek
- Auto: Skoda Octavia III
dołączam sie do pytania?rakczek pisze:KOlego osiwec mnie bo nie kumam.. jaki zwiazek ma zapalniczka z oswietleniem bagaznika??grizzly83 pisze:Padł ci przekaźnik vel przełącznik ( tzw. switch ) w zamku tylnej klapy = grubsza robota bo ten switch jest nitowany w zamek klapy tylnej i nie ma jak go wydłubać
Zapalniczka mi kiedyś padła...po chwili oświetlenie bagażnika i napięcie w gniazdku tym w bagażniku . Gdyby ktoś mówił że mikrostyk w drzwiach był problemem to dodam , że oświetlenie schowka wnętrza auta i lampek w drzwiach były ok . Rozebrałem zamek klapy tylnej ... okazało się że zwarcie ten switch na zamku zrobił i stało się co miało się stać .Adamskibyd pisze:dołączam sie do pytania?rakczek pisze:KOlego osiwec mnie bo nie kumam.. jaki zwiazek ma zapalniczka z oswietleniem bagaznika??grizzly83 pisze:Padł ci przekaźnik vel przełącznik ( tzw. switch ) w zamku tylnej klapy = grubsza robota bo ten switch jest nitowany w zamek klapy tylnej i nie ma jak go wydłubać
aaaa dodam , że zamek zrobiłem i reszta już działa

Ostatnio zmieniony pn sty 25, 2010 11:06 przez grizzly83, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
co Ty za historie opisujesz...oświetlenie schowka, światełka w drzwiach, mikrostyk w drzwiach...co to wszystko ma do oświetlenia bagażnika ?? Do oświetlenia bagażnika dochodzi stały plus i masa z krańcówki w zamku bagażnika...reszta wymienionych elementów nie ma tutaj nic do rzeczy...Zapalniczka mi kiedyś padła...po chwili oświetlenie bagażnika i napięcie w gniazdku tym w bagażniku . Gdyby ktoś mówił że mikrostyk w drzwiach był problemem to dodam , że oświetlenie schowka wnętrza auta i lampek w drzwiach były ok . Rozebrałem zamek klapy tylnej ... okazało się że zwarcie ten switch na zamku zrobił i stało się co miało się stać .
aaaa dodam , że zamek zrobiłem i reszta już działa
Jeżeli masz tak podłączone (zasilanie do gniazda z lampki bagażnika), a z tego co piszesz to pewnie tak jest...jest to bardzo praktycznegrizzly83 pisze:Padł ci przekaźnik vel przełącznik ( tzw. switch ) w zamku tylnej klapy = grubsza robota bo ten switch jest nitowany w zamek klapy tylnej

Gdyby tak było to gniazdo w bagażniku działałoby tylko przy otwartym bagażniku

Poza tym myślę że mowa o zapalarce w popiałce skoro kliminho pisze że podświetlenie działa...ehhh
Ostatnio zmieniony pn sty 25, 2010 12:32 przez Qto, łącznie zmieniany 1 raz.
Poza tym myślę że mowa o zapalarce w popiałce skoro kliminho pisze że podświetlenie działa...ehhh[/quote]
Wiesz , piszę jak było u mnie , jeśli mi pomogło to dlaczego nie podzielić się tym z forumowiczami . Wymiana zamka ( wraz z tym switchem ) spowodowało , że mam napięcie w zapalniczce , że wróciło mi oświetlenie bagażnika i napięcie w gniazdku 12V . Może mechanikowi udał się jakiś cud podczas wymiany tego zamka w klapie tylnej
Fakt jest faktem.
Wiesz , piszę jak było u mnie , jeśli mi pomogło to dlaczego nie podzielić się tym z forumowiczami . Wymiana zamka ( wraz z tym switchem ) spowodowało , że mam napięcie w zapalniczce , że wróciło mi oświetlenie bagażnika i napięcie w gniazdku 12V . Może mechanikowi udał się jakiś cud podczas wymiany tego zamka w klapie tylnej

Fakt jest faktem.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
ano dlatego że to nie jest normalne, jeżeli przy uszkodzonym zamku nie działało Ci gniazdo w bagażniku (i jesteś pewien że jedno ma związek z drugim...a nie jakiś bezpiecznik przy okazji)...to masz je źle podłączone...i działa tylko przy otwartym bagażniku...cudów nie magrizzly83 pisze:Wiesz , piszę jak było u mnie , jeśli mi pomogło to dlaczego nie podzielić się tym z forumowiczami

Re: Nie działa zapalniczka
Witam a sprawdzales sama zapalniczke albo inna ja mialem sytuacje ze sie nie dogrzewala pojechalem do ASO i kupilem za 50 zl okazalo sie ze jest to samo wszyszlo na to ze w gniazdku sa dwie blaszki ktore trzymaja zapalniczke trzeba je troszke mocniej wygiac ale przed tym dobrze wyjac bezpiecznik zeby sie nie spalilkliminho pisze:Mam pewien problem, mianowicie nigdy nie sprawdzałem zaplaniczki, aż do momentu kiedy była mi potrzebna i okazało się że nie działa...jaka może być przyczyna. Dodam, że podświetlenie zapalniczki działa...
-
- Nowicjusz