JAK ZIMNO I MRÓZ - BARDZO CIĘŻKO ZAPALA - MK2 1.6 benzyna
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
JAK ZIMNO I MRÓZ - BARDZO CIĘŻKO ZAPALA - MK2 1.6 benzyna
Piszę do Was, gdyż dręczy mnie mój golfik.
Jak jest zimno i mróz to strasznie cięzko pali nad ranem po nocnym postoju.
Na LPG to w ogóle nie zapalę - mogę kręcic i kręcić i nic. Dawniej nie było problemów palił na gazie za pierwszym razem.
Natomiast na benzynie zapli i zgaśnie i tak po kilka razy.
Jak już chodzi na benzynie to jak wcisnę pedał gazu to się dusi. Muszę delikatnie powoli wciskać i wtedy jest OK. Czy mógłby mi ktos pomóc?
Jak jest zimno i mróz to strasznie cięzko pali nad ranem po nocnym postoju.
Na LPG to w ogóle nie zapalę - mogę kręcic i kręcić i nic. Dawniej nie było problemów palił na gazie za pierwszym razem.
Natomiast na benzynie zapli i zgaśnie i tak po kilka razy.
Jak już chodzi na benzynie to jak wcisnę pedał gazu to się dusi. Muszę delikatnie powoli wciskać i wtedy jest OK. Czy mógłby mi ktos pomóc?
Kopułkę i palec rozdzielacza wymieniłem kilka miesięcy temu.
Więc teraz muszę zacząć odkładać na kable WN i świece.
Mam nadzieję, że to pomoże.
Czy winą można obarczyć również to ze reduktor jest coś nie tak i dlatego na zimnym w ogóle nie chce zapalić na gazie? Dzieje się tylko teraz w taką pogode i przy takiej temperaturze bliskiej zero.
Więc teraz muszę zacząć odkładać na kable WN i świece.
Mam nadzieję, że to pomoże.
Czy winą można obarczyć również to ze reduktor jest coś nie tak i dlatego na zimnym w ogóle nie chce zapalić na gazie? Dzieje się tylko teraz w taką pogode i przy takiej temperaturze bliskiej zero.
wymień świece na początek, sprawdź jak odkręcisz czy elektroda jest w kształcie "szpilki" jesli tak wyrzuć w cholere i załóż nowe. Polecam przy LPG jednoelektrodowe, trój-elektrodowe są kiepskie, nie nadają sie. Kable możesz sprawdzić sam czy są zużyte niech ktoś ci pomoże, patrz przy odpalaniu czy jest przebicie. świece polecan NGK lub polskie iskry.....ja na tym pocinam:)