Pompa Wspomagania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pompa Wspomagania
zgodnie z tym co pisze w książce serwisowej pompa wspomagania w MK2 1.8RP jest nie naprawiana. Po zagłębieniu się w tym temacie wiem już że nie jest tak do końca bo można ją zregenerować. Chcę ją zregenerować za jednym zamachem a żeby to zrobić potrzebne mi są części i tu pojawia się problem :
- jaki wymiar Simmeringu ?
-jaki wymiar łożyska ?
dla ułatwienia dodam że pompa jest żeliwna [taka jak na zdjęciu], a średnica wałka na którym jest osadzone koło pasowe wynosi 17mm
- jaki wymiar Simmeringu ?
-jaki wymiar łożyska ?
dla ułatwienia dodam że pompa jest żeliwna [taka jak na zdjęciu], a średnica wałka na którym jest osadzone koło pasowe wynosi 17mm
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No właśnie nie samochód jest mi potrzebny na co dzień nie mogę sobie pozwolić na to że zdemontuję pompę odczytam i będę czekał kilka dni na części
[ Dodano: 16 Mar 2010 22:46 ]
co do tego że 6203 to pewnie by się zgadzało średnica wew 17 mm a zewnętrzna 40 hmm
a ten simmering no wiadomo ze wewnątrz 17 a na zewnątrz też 40 ?
te 40 to trochę mało ale nie wiem jak jest w środku rozbierał ktoś ? tą pompę
[ Dodano: 16 Mar 2010 22:46 ]
co do tego że 6203 to pewnie by się zgadzało średnica wew 17 mm a zewnętrzna 40 hmm
a ten simmering no wiadomo ze wewnątrz 17 a na zewnątrz też 40 ?
te 40 to trochę mało ale nie wiem jak jest w środku rozbierał ktoś ? tą pompę
Ostatnio zmieniony wt mar 16, 2010 23:52 przez DRAKER, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Może warto przy okazji poszerzyć zakres regeneracji ?
Tutaj masz opis co i jak zrobić.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=152679
Tutaj masz opis co i jak zrobić.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=152679
No właśnie dzięki tematowi który podlinkowałeś zdecydowałem się na regenerację
jutro mam dostać części zrobię zdjęcie jak wygląda pompa wewnątrz i mam nadzieje że części będą właściwe [dobierał je facet ze sklepu z łożyskami i uszczelniaczami według jakiegoś katalogu]
[ Dodano: 27 Kwi 2010 22:01 ]
Panowie jest za...bisty problem wczoraj zabrałem się za tą pompę i niestety ale źle złożyłem elementy i uszkodziłem taką tulejkę wewnątrz nigdzie nie mogę jej kupić więc potrzebna mi ta tulejka albo jakaś zatarta nawet nie działająca pompa żeby to przełożyć . Może ktoś pomóc jak by co sypnę groszem na jakieś browce albo flachę
[ Dodano: 21 Maj 2010 15:20 ]
No pomimo braku reakcji już problem zażegnany pompa w golfiku cichutko bez pisków i wycieków
jutro mam dostać części zrobię zdjęcie jak wygląda pompa wewnątrz i mam nadzieje że części będą właściwe [dobierał je facet ze sklepu z łożyskami i uszczelniaczami według jakiegoś katalogu]
[ Dodano: 27 Kwi 2010 22:01 ]
Panowie jest za...bisty problem wczoraj zabrałem się za tą pompę i niestety ale źle złożyłem elementy i uszkodziłem taką tulejkę wewnątrz nigdzie nie mogę jej kupić więc potrzebna mi ta tulejka albo jakaś zatarta nawet nie działająca pompa żeby to przełożyć . Może ktoś pomóc jak by co sypnę groszem na jakieś browce albo flachę
[ Dodano: 21 Maj 2010 15:20 ]
No pomimo braku reakcji już problem zażegnany pompa w golfiku cichutko bez pisków i wycieków
Ostatnio zmieniony wt kwie 27, 2010 22:03 przez DRAKER, łącznie zmieniany 1 raz.