MK3 1,6 AEE 95 rok termostat Wahler czy Verner?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK3 1,6 AEE 95 rok termostat Wahler czy Verner?
Witam wszystkich
Szukalem w postach archiwalnych i nie znalazłem mnie zadowalających odpowiedzi. Mianowicie zamierzam wymienić termostat w Gofie 1,6 AEE z 95 roku. W postach piszecie o termostatach firmy Wahler i Verner, który wybrać?
Jak pytałem w sklepach to akurat do tego modelu silnika termostat:
1. Wahler 60 zł.
2. Verner od 25-42zł.
Oczywiście nie chodzi o pieniądze, tylko który termostat jest lepszy i przez Was sprawdzony
Pozdrawiam Wszystkich Mariusz
Szukalem w postach archiwalnych i nie znalazłem mnie zadowalających odpowiedzi. Mianowicie zamierzam wymienić termostat w Gofie 1,6 AEE z 95 roku. W postach piszecie o termostatach firmy Wahler i Verner, który wybrać?
Jak pytałem w sklepach to akurat do tego modelu silnika termostat:
1. Wahler 60 zł.
2. Verner od 25-42zł.
Oczywiście nie chodzi o pieniądze, tylko który termostat jest lepszy i przez Was sprawdzony
Pozdrawiam Wszystkich Mariusz
tylko VAHLER nie miej oporu przy zakupie to jest to co ma być w tym wózku jest nie zawodny 1 mc temu tez wymieniłem bo org padł ten sprawuje się lepiej niz org pozdrówka
[ Dodano: Sro Gru 28, 2005 13:00 ]
[quote="dziejo"]
Użytkownik
Auto: golf3
Silnik: MH
PostWysłany: Sro Gru 28, 2005 12:59 Zmień/Usuń ten post Usuń ten post
tylko VAHLER nie miej oporu przy zakupie to jest to co ma być w tym wózku jest nie zawodny 1 mc temu tez wymieniłem bo org padł ten sprawuje się lepiej niz org pozdrówka [/qu
[ Dodano: Sro Gru 28, 2005 13:00 ]
[quote="dziejo"]
Użytkownik
Auto: golf3
Silnik: MH
PostWysłany: Sro Gru 28, 2005 12:59 Zmień/Usuń ten post Usuń ten post
tylko VAHLER nie miej oporu przy zakupie to jest to co ma być w tym wózku jest nie zawodny 1 mc temu tez wymieniłem bo org padł ten sprawuje się lepiej niz org pozdrówka [/qu
Jasne ze Wahler. Niedawno sam wymienialem i to ...2 razy. najpierw byl Vernet wstawiony u mechanika. Po 2 tyg poszedl w odstawke bo mi sie silnik przegrzewal, ciagle 95-100 st. Wstawilem Wahlera i jest ok. Tylko jakos drogo Ci powiedzieli za Wahlera. powinno byc kolo 30zl. Ja np dalem 26. Poszukaj gdzie indziej ale napewno Wahler.
1. Jakie Wy macie temperatury w silniku 1,6 AAE w zimie?W mieście zauważyłem że do temperatury 90 stopni, przy temp.otoczenia ok.5 stopni nagrzewa sie dopiero po ok. 4 km, przy predkości nie przekraczającej 50 km/h, oraz przy obrotach silnika do 2500 rpm. Na trasie za to bardzo cięzko jest osoągnąć temp.80 stopni. Zazwyaczaj jest to ok 70-75 stopni.
2. Jak powinny nagrzewać sie węże od chłodnicy, który powienien być cieplejszy, a który chłodniejsz i po jakim czasie?Wyciągnąłęm termostat z auta i sprawdziłem w gorącej wodzie sie otwiera, a do zamknięcia trzeba użyc siły, tzn. Tak chyba prawdopodobnie powinno być, bo w środku jest sprężyna, która to powinna zamykać termostat. Poprawcie mnie jeśli się mylę
[ Dodano: Pon Sty 02, 2006 4:58 pm ]
Pomocy bo nie wiem co robić
2. Jak powinny nagrzewać sie węże od chłodnicy, który powienien być cieplejszy, a który chłodniejsz i po jakim czasie?Wyciągnąłęm termostat z auta i sprawdziłem w gorącej wodzie sie otwiera, a do zamknięcia trzeba użyc siły, tzn. Tak chyba prawdopodobnie powinno być, bo w środku jest sprężyna, która to powinna zamykać termostat. Poprawcie mnie jeśli się mylę
[ Dodano: Pon Sty 02, 2006 4:58 pm ]
Pomocy bo nie wiem co robić