Kąt wtrysku 1Z (AHU) na TDIGraph (VagCom)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kąt wtrysku 1Z (AHU) na TDIGraph (VagCom)
Witam mam takie dziwne zachowanie jak wchodzę w grupę 000 to wartość z pozycji 2 jest 48-50 natomiast jak wejdę w TDIGraph zmienia się na 22 i a żółta kreska ląduje prawie na czerwonej linii, który odczyt jest wiarygodny?
Zamieniałem wtryski na 216, koleś miał je ustawić na 220/300 (dawałem stare ori czyli miały 180/300) poprzednio jak robiłem odczyt dla 184, to tylko z okna głównego i mi pokazywało 48-50, i teraz nie wiem czy koleś poszedł po bandzie i tylko wymienił końcówki czy faktycznie prze regulował.
Bo jeśli prze regulował to muszę przyśpieszyć wtrysk (według TDIGraph'a jest 22) i sprawa jest jasna, hm.. chyba że wcześniej przed wymianą też był za późno ustawiony, ale nie weryfikowałem TDIGraph'em.
Zamieniałem wtryski na 216, koleś miał je ustawić na 220/300 (dawałem stare ori czyli miały 180/300) poprzednio jak robiłem odczyt dla 184, to tylko z okna głównego i mi pokazywało 48-50, i teraz nie wiem czy koleś poszedł po bandzie i tylko wymienił końcówki czy faktycznie prze regulował.
Bo jeśli prze regulował to muszę przyśpieszyć wtrysk (według TDIGraph'a jest 22) i sprawa jest jasna, hm.. chyba że wcześniej przed wymianą też był za późno ustawiony, ale nie weryfikowałem TDIGraph'em.
Nie zrozumiałeś , w grupie normalnej 000 jest 50 , a w 000 na zablokowanych nastawach22antojuja pisze:tdigraph pokazuje 22 a w 000 BS jest 50? dziwne, wszystko dobrze sprawdzales?
Nie pozostaje nic innego jak przyspieszyć troche kąt wtryskupivvo pisze:muszę przyśpieszyć wtrysk (według TDIGraph'a jest 22) i sprawa jest jasna, hm.. chyba że wcześniej przed wymianą też był za późno ustawiony, ale nie weryfikowałem TDIGraph'em.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
Hm... nie wiem czy wyrażę się poprawnie, ale ogólnie nie czytam FAQ, ogólnie za dużo czasu zajmuje mi analiza co autor miał na myśli to pisząc, i czy poprawnie wyciągam wnioski, nie ujmując na pewno jest to potrzebne ale czasem można się podzielić swoimi przemyśleniami, tak na chłopski rozum (a może informatyczny czyli zero jedynkowy).bradley pisze: Cala porada znajduje sie w FAQ