ustawienie zbierzności po wymianie uszczelniacza skrzyni
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Jajcek pisze:wysunałem sworzeń
a kąty ?? pomyslał kolega o kątach ???Gother21 pisze:To nic Ci się nie zmieniło i zbieżność o ile była w porządku jest taka nadal.
jezeli kolega za wczesnie przykręcił sworzen.. albo za mocno wbił ,bo mimo , ze tam jest taki ząbek i wycięcie w podkładce.. to mozna troszke przestawic i pozniej kąt jest juz inny
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
- damian_piaski
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
z tym nie do końca się zgodze Guti. Jeśli nie kręcił śrubami żwrotnica-amotyzator to kąty się nie przestawiły na tyle by bylo to w jakiś sposób szkodliwe dla ogumienia czy niebezpieczne Oczywiście jeśli chcesz to zbadaj sobie geometrie- na pewno nie zaszkodzi. Pomijam ze po sezonie zimowym warto kąty oraz zbieżnośc sprawdzic.guti pisze:Jajcek pisze:wysunałem sworzeń
a kąty ?? pomyslał kolega o kątach ???Gother21 pisze:To nic Ci się nie zmieniło i zbieżność o ile była w porządku jest taka nadal.
jezeli kolega za wczesnie przykręcił sworzen.. albo za mocno wbił ,bo mimo , ze tam jest taki ząbek i wycięcie w podkładce.. to mozna troszke przestawic i pozniej kąt jest juz inny
Ostatnio zmieniony wt kwie 27, 2010 00:16 przez damian_piaski, łącznie zmieniany 1 raz.
Wrzuć na luz i spójrz na to z lotu ptaka ;)
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no ja jestem innego zdania.., dziurki w wahaczu nie sa idealnie okragłe na srubki do przykręcenia sworznia.. juz sie dwa razy naciałem.. ze było zle.. teraz jak zmieniam sworznie , to wbijam na maxa.. jade na geometrie, ustawiają, a pozniej jak juz jest wymiana sworznia to tez juz tylko wbicie na maxa i na geometie nie trzeba jechac.damian_piaski pisze:z tym się nie do końca zgodze Guti. Jeśli nie kręcił śrubami żwrotnica-amotyzator to kąty się nie przestawiły na tyle by bylo to w jakiś sposób szkodliwe dla ogumienia czy niebezpieczne Oczywiście jeśli chcesz to zbadaj sobie geometrie- na pewno nie zaszkodzi. Pomijam ze po sezonie zimowym warto kąty oraz zbieżnośc sprawdzic.
wiem, ze to dziwne, ale niestety instrumenty mojego diagnostyka nie klamią
pittereck, bedzie wiedział, kąt ma być na 0' albo do 1' w minusie, nie moze byc w plusie.
MóJ GoLFiK
ZAPRASZAM NA ZAKUPY : http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20870632" onclick="window.open(this.href);return false;
ZAPRASZAM NA ZAKUPY : http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20870632" onclick="window.open(this.href);return false;
Słyszałem, że prawidłowy kąt to 30 min w minusie ale niechciałem wcześniej pisac by nie sugerować nic. czy ktoś sie orientuje ile jest w tym prawdy? W jaki sposób sa ustawiane te kąty i jakimi przyrządami mierzone? nie byłem jeszcze na typowej diagnostyce i dlatego pytam. chciałbym wiedzieć w jaki sposób to jest ustawiane
pittereck, to auto jest tak pokrzywione od samej jazdy ze nie wnika sie w szczegóły.
U mnie w pracy jest sprzęt laserowy.
Ustawia sie to przez popuszczenie dwuch srub na kolumnie MC Persona i odpowiednie ustawienie koła.
U mnie w pracy jest sprzęt laserowy.
Ustawia sie to przez popuszczenie dwuch srub na kolumnie MC Persona i odpowiednie ustawienie koła.
MóJ GoLFiK
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
pojedziesz to sie dowieszpittereck pisze:W jaki sposób sa ustawiane te kąty i jakimi przyrządami mierzone? nie byłem jeszcze na typowej diagnostyce i dlatego pytam. chciałbym wiedzieć w jaki sposób to jest ustawiane
zaklada sie takie pajaki na felgi , na to urzadzenie z laserami i sprawdza sie jakie jest ułozenie koła..w razie czego kogyguje sie kąt koła srubami na połączeniu amortyzator zwrotnica , a pozniej reguluje drazkiem kierowniczym zbieznosc