Piszczenie na wolnych obrotach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Piszczenie na wolnych obrotach
Witam. Posiadam golfa mk3 rocznik 92 z śilnikiem 1,9 TD, Ostatnio wymieniłem ten najszerszy pasek jest on chyba od pompy. założony jest na 3 szajbach i między nimi naciągacz. Wszystko było sprawnie lecz po miesiącu golfik zaczął mi piszczeć;/ Pasek jest naciągnięty więc nie wiem co piszczy.
Piszczenie najbardziej słychać na wolnych ale nie najwolniejszych obrotach. Tzn gdy zapalę silnik na luzie to piszczy tak średnio. gdy zaś jadę powiedzmy na biegu 1 lub 2 na niewielkich obrotach piszczy najbardziej. na pozostałych biegach również piszczy na wolnych obrotach.
Co może być przyczyną?
Piszczenie najbardziej słychać na wolnych ale nie najwolniejszych obrotach. Tzn gdy zapalę silnik na luzie to piszczy tak średnio. gdy zaś jadę powiedzmy na biegu 1 lub 2 na niewielkich obrotach piszczy najbardziej. na pozostałych biegach również piszczy na wolnych obrotach.
Co może być przyczyną?
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a dobrze pasek naciągnąłeś?? nie za słabo lub za mocno??
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
-
- Mały gagatek
sprawdź altek, czy nie jest za słabo naciągnięty pasek.
A jak to nie to, to odpal samochód z wcześniej podniesioną maską i sprawdź skąd będzie się kopciło(piszczało). Tak sprawdzisz co trzeba naciągnąć.
JA miałem podobny problem, ale okazało się że na altku pasek był luźny i wręcz się palił(było słychać pisk na wolnych).
A jak to nie to, to odpal samochód z wcześniej podniesioną maską i sprawdź skąd będzie się kopciło(piszczało). Tak sprawdzisz co trzeba naciągnąć.
JA miałem podobny problem, ale okazało się że na altku pasek był luźny i wręcz się palił(było słychać pisk na wolnych).
- Progresywny
- Lubie to!