Hak MkIII
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak kupowałem sobie, to ceny nowych wachały się od 200 do 250zł. Co do używanych to nie wiem. A z montażem nie ma żadnych problemów. Zdjemujesz zderzak, odkręcasz dwie zaślepki, wkładasz w ich miejsce hak przykręcasz od spodu po dwie śruby z każdej strony no i oczywiscie jeszcze wiązka przewodów do bagażnika, i zależnie od rodzaju haku trzeba wyciąć pewien fragment bagażnika. W moim przypadu był to fabrycznie zaznaczony fragment. Nie widać z zewnątrz, że coś było wycinane. Całość zajęła mi ok. 2 godz. Jeśli będziesz kupował nowy, to powinna być dołączona instrukcja i komplet śrub.
Golf III 1,4 CL,1993
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
czesc nowy hak kosztuje od 230zł taki tani zamiennikbaton pisze:Dzięki serdeczne za odpowiedź
pozdrawiam
a hak firmy bosal 330 najtanszy
PRACUJE W SKLEPIE AUTO CZESCI
mam taki hak bosala do sprzedania z mojego MK3 tylko ze jest warunek ten hak moze ktos
kupic kto ma wbity w dowodzie a nie ma go zalozonego
ja za swoj hak placilem 200zl(lacznie z wysylka na allegro)
nie ma koniecznosci zadnego wycinania czesci bagaznika poniewaz przewody da sie wsadzic istniejacymi juz otworami(moga miec plastikowe zaslepki)
montarz to jak pisze kolega zdjecie zderzaka i zaslepek i przykrecenie haka,
jak juz bedziesz kupowal to wnikaj w to zeby hak byl z dajaca sie zdemontowac kulka i zeby nie trzeba bylo wycinac zderzaka po jego zamonotwaniu bo widzialem wynalazki ktore strasznie szpeca samochod
co do uzywanych to zawsze pozostaje szrot ale wtedy moga byc problemy z wbiciem go do dowodu, nie wiem czy warto kombinowac
nie ma koniecznosci zadnego wycinania czesci bagaznika poniewaz przewody da sie wsadzic istniejacymi juz otworami(moga miec plastikowe zaslepki)
montarz to jak pisze kolega zdjecie zderzaka i zaslepek i przykrecenie haka,
jak juz bedziesz kupowal to wnikaj w to zeby hak byl z dajaca sie zdemontowac kulka i zeby nie trzeba bylo wycinac zderzaka po jego zamonotwaniu bo widzialem wynalazki ktore strasznie szpeca samochod
co do uzywanych to zawsze pozostaje szrot ale wtedy moga byc problemy z wbiciem go do dowodu, nie wiem czy warto kombinowac
-
- Ma gadane
Re: Hak MkIII
jakis czas temu sprzedałem orginalny hak z 3 za 100 zł z wiazkami ze wszystkim. Jak dobrze poszukasz to znajdziesz tanio
- Wardek
- Mały gagatek
Hehe... czasem by mi się przydał hak... Ale jakoś nie mogę się zdecydować aby założyć, troche mi wizualnie nie leży w golfie.
...póki co to jak mi trzeba haka to męczę poloneza matki...
...póki co to jak mi trzeba haka to męczę poloneza matki...
Audi A6 C4 2.5 TDI AEL Quattro Avant
VW Golf 1.9 TDI 1Z
było: Passat B5FL AWX, A6 C4 1.9TDI, Mercedes 814 6.0 D, Golf III 1.8, Renault Safrane 2.1TD, Vectra B 2.0, Polonez, Łada, 126P, MZ, WSK..
VW Golf 1.9 TDI 1Z
było: Passat B5FL AWX, A6 C4 1.9TDI, Mercedes 814 6.0 D, Golf III 1.8, Renault Safrane 2.1TD, Vectra B 2.0, Polonez, Łada, 126P, MZ, WSK..