[ALH] cieknie pompa wtryskowa.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- LordSpooky
- Użytkownik
- Kontakt:
Tamatów mnóstwo, ale pasującego pod siebie nie znalazlem.
W miejscu gdzie wchodza przewody od wtryskow w pompe wtryskowa, po srodku znajduje sie duza nakretka, w której kapie mi ropa- kropelka raz na 5 sekund...
Co z tym zrobic? *#cenzura#* czy powazna sprawa.
W miejscu gdzie wchodza przewody od wtryskow w pompe wtryskowa, po srodku znajduje sie duza nakretka, w której kapie mi ropa- kropelka raz na 5 sekund...
Co z tym zrobic? *#cenzura#* czy powazna sprawa.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Wykręć,zmień miedzianą podkładkę i przykręć.LordSpooky pisze:Co z tym zrobic? ************ czy powazna sprawa.
- LordSpooky
- Użytkownik
- Kontakt:
Tak myslalem. Czy w tym miejscu przypadkiem nie ustawia się kąta wtrysku ?
Re: [ALH] cieknie pompa wtryskowa.
LordSpooky pisze:Tak myslalem. Czy w tym miejscu przypadkiem nie ustawia się kąta wtrysku ?
Nie ustawia się.
- LordSpooky
- Użytkownik
- Kontakt:
Mechanik powiedzial, ze pompe trzeba oddac do pompiarza... Naprawde nie da sie tego uszczelnic, czy moze on nie potrafi? Powiedzial ze moze sprobowac, ale ja dziekuje dwa razy placic...
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Tylko w D i TD,a w TDI ustawia się VAGiem.LordSpooky pisze:Czy w tym miejscu przypadkiem nie ustawia się kąta wtrysku
Zrób jak wyżej napisałem,a później jedź do niego i powiedz,że sam zrobiłeś...ciekawe co powie hehe...LordSpooky pisze:Naprawde nie da sie tego uszczelnic, czy moze on nie potrafi?
a świstak siedzi itd.Michaś_1977 pisze:Tylko w D i TD,a w TDI ustawia się VAGiem.
pod tą duża jest o ring , a w nie siedzi mała śrubka , tam podkładka i służ min. do ustawiania zegarem kąta wtryskuLordSpooky pisze:po srodku znajduje sie duza nakretka, w której kapie mi ropa- kropelka raz na 5 sekund...
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
vision pisze: Michaś_1977 napisał(a):Tylko w D i TD,a w TDI ustawia się VAGiem.
a świstak siedzi itd.
Jasne,że się da,tylko po co dodawać sobie roboty i męki z zegarem,skoro bezboleśnie można to ogarnąć kompem.vision pisze:min. do ustawiania zegarem kąta wtrysku
Pompiarze nawet przy klekotach odstawiają na bok zegary,a przechodzą na lampy stroboskopowe
Michaś_1977 pisze:Tylko w D i TD,a w TDI ustawia się VAGiem.
żaden bo kto się orientuje to wie że to nie tylko D/TD ale można i w TDIMichaś_1977 pisze:Jasne,że się da,tylko po co dodawać sobie roboty i męki z zegarem,skoro bezboleśnie można to ogarnąć kompem.
Pompiarze nawet przy klekotach odstawiają na bok zegary,a przechodzą na lampy stroboskopowe
- LordSpooky
- Użytkownik
- Kontakt:
Czyli miałem racje co do tego ze jest to miejsce, gdzie mozna ustawic kat wtrysku, tylko ze takie ustawianie do precyzyjnych nie należy i w tym wypadku VAG jest bardziej dokladniejszych.
Czyli dalej pozostajemy przy tym, że należy odkręcić i wymienić miedziana uszczelkę?
Czyli dalej pozostajemy przy tym, że należy odkręcić i wymienić miedziana uszczelkę?
Bo wystarczy lekko dygnąć pompę i już wylatujesz poza zakres na vagu. Jak się zdjęło pompę wygodniej jest ustawić sobie na zegar, i dostroić dokładnie kąt patrząc na odczyt z kompa.po co dodawać sobie roboty i męki z zegarem
- LordSpooky
- Użytkownik
- Kontakt:
Dla upewnienia wklejam Wam do wgladu zdjecie pompy (nie mojej), na ktorej zaznaczylem gdzie sie leje.
W moim byłym AHU też się tam lało. Naprawa 15 minut . Mechanior wykręcił tą centralną dużą śrubę i wymienił gumowy o-ring i po kłopocie
pzdr
zyggy
zyggy
- LordSpooky
- Użytkownik
- Kontakt:
Sam tego ruszac nie będę bo kompletnie sie na tym nie znam.zyggy pisze:W moim byłym AHU też się tam lało. Naprawa 15 minut . Mechanior wykręcił tą centralną dużą śrubę i wymienił gumowy o-ring i po kłopocie
Jutro stawiam na warsztat.