cikenacy plyn chlodzacy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
cikenacy plyn chlodzacy
W moim Mk2 1.6 TDic SB 80km po zmianie plynu zaczal ciec z dziwnego miejsca mianowicie do bolku silnika od chlodnicy idzie waz a na przy samym bloku jest taki plastikowy element w ktorym sa umieszcone czujniki temp i wlacznika swiec zarowych. nie potrafie okreslic jak to sie nazywa bo nie wiem. a mianowicie peklo to pod srubka mocujaca po lewej stronie na gorze. pytanie czy dostane ten caly plastik w sklepie czy musze polowac gdzies po jakis szrotach i prosic sie zeby ktos mi to sprzedal? z gory dziki za porady. pozdrawiam
cikenacy plyn chlodzacy
krociec przy głowicy, dostaniesz w sklepie.
I am traveler of both time and space...
- wojtek0231
- Ma gadane
cikenacy plyn chlodzacy
Możesz też kupić na szrocie aluminiowy, jest na pewno mocniejszy. Ja taki mam i nigdy mi z tego króćca nie ciekło.
Choć życie ciąży a psychika siada... nie poddaję się, to moja zasada!
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
cikenacy plyn chlodzacy
Taki nowy króciec można dostać w sklepie, jeśli nie jest pęknięty warto go odkręcić i wymienić oring, który jest na styku głowica-króciec, powinno pomóc.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.
cikenacy plyn chlodzacy
no niestety zmienilem oring dolozylem troche silikonu ale nic z tego niestety krociec jest pekniety. cieszy mnie fakt ze mozna to kupic w sklepie bo juz sie balem. dzieki za szybka pomoc pozdrawiam serdecznie
cikenacy plyn chlodzacy
Na pewno są wżery przy głowicy, trochę wyrównaj papierem ściernym przed założeniem nowego króćca, nie za dużo silikonu i będzie OK.
Re: cikenacy plyn chlodzacy
krociec zalozony i gofer lata az milo polozylem bez silikonu i trzyma sie dobrze ale niestety w sklepie byl tylko topran wiec za pol roku znow trzeba bedzie zmienic:) dzieki jeszcze raz wszystkim za pomoc
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
cikenacy plyn chlodzacy
Ja jeżdżę na takim topranie już ponad rok i nic się nie dzieje więc bez obaw. Plastik to plastik.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.