Witam, mam golfa 4 od 1,5 roku i było miło aż się skończyło. 3 dni temu podczas jazdy zgasła mi turbina (zero mocy) i pedał hamulca zrobił się twardy.Po 5 minutowym postoju wszystko wróciło do normy oprócz tego, że spalił się bezpiecznik nr 18(od zamka centralnego i od klapki wlewu paliwa).Wymieniłem na nowy, ale po 2 dniach znowu się spalił. Zawiozłem do mechanika i powiedział, że jakiś wężyk na pompie wakum był poluzowany. Wszystko z hamulcami gra z turbiną narazie też, ale bezpiecznik znowu się spalił. Zawiozłem znowu do tego samego mechanika posprawdzał w drzwiach, klapie(przynajmniej tak mi powiedział) i w końcu doszedł do tego, że to wewnętrzne światełko jest przyczyną, niby to naprawił a przy mnie się spalił znowu bezpiecznik. Czy na tym forum jest osoba, która może mi powiedzieć co jeszcze może być przyczyną ciągłego palenia się bezpiecznika.
Z góry dziękuję i przepraszam jeśli taki temat był poruszony.
Bezpiecznik nr. 38 ciagle sie spala.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- halun1980
- Nowicjusz
Bezpiecznik nr. 38 ciagle sie spala.
Ostatnio zmieniony pt lis 12, 2010 22:55 przez halun1980, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Bezpiecznik nr. 18 ciagle sie spala.
mi się wydaje, że bezpiecznik nr 18 jest od prawego światła długiego.
Uniden PRO 520xl + President Iowa na uchwycie SF-40
- halun1980
- Nowicjusz
Re: Bezpiecznik nr. 18 ciagle sie spala.
Na klapce od bezpieczników jest narysowany kluczyk, i jak sie spali to nie dziala centralny a nie swiatlobartek_ostr pisze:mi się wydaje, że bezpiecznik nr 18 jest od prawego światła długiego.
Bezpiecznik nr. 18 ciagle sie spala.
Najprawdo podobnie jest gdzieś zwarcie na kabelkach że ci pali bezpiecznik,ale nr 18 jest od Prawego reflektora, światła długie -10A według: http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw ... -golf-mk4/" onclick="window.open(this.href);return false;
-VW Golf III Syncro 1,9 TDI,96r,kombi
- halun1980
- Nowicjusz
Re: Bezpiecznik nr. 18 ciagle sie spala.
A gdzie może być to zwarciezbyck pisze:Najprawdo podobnie jest gdzieś zwarcie na kabelkach że ci pali bezpiecznik,ale nr 18 jest od Prawego reflektora, światła długie -10A według: http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw ... -golf-mk4/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ostatnio zmieniony pt lis 12, 2010 22:59 przez halun1980, łącznie zmieniany 1 raz.