mostek do swiec

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
majma golf
Mały gagatek
Mały gagatek

mostek do swiec

Post autor: majma golf » sob gru 25, 2010 18:00

Witam. mam problem z odpaleniem auta.po poszperaniu okazalo sie ze jedna swieca jest ulamama i czesc jej znajduje sie w tym plastikowym łaczniku co do kazdej swiecy przychodzi..fachowo sie to zwie chyba "mostek stykowy z wiazka" dodatkowo na koncach tego "gumowego" mostka ,łacznika jest on przytopiony i mysle go wymienic w poniedzialek.tylko czy da sie go kupic ? czy bedzie razem z nim jakas wiazka kabli? bo ja jakos wtyczki tam nie widzialem.... jezeli mial ktos z tym do czynienia to bede wdzieczny za pomoc,,,

ps jakie sa ori swiece wkladane do golfa? 98 110km ..zebym wiedzial jakie kupic nie muszac wykrecac starych i isc z nia w rece tzn wymiary by mi pasowaly:)

Awatar użytkownika
majma golf
Mały gagatek
Mały gagatek

mostek do swiec

Post autor: majma golf » sob gru 25, 2010 18:19

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=369651" onclick="window.open(this.href);return false;
znalazlem takie cus i czesc moich pytan wyjasnila sie:/.. moze da sie jakos wyciagnac z tego łacznika ułamana swiece? co Wy na to?

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

mostek do swiec

Post autor: wesol » sob gru 25, 2010 20:18

pewnie da sie wyciagnac. Wydaje mi sie tylko ze pewnie ta blaszka sciskajaca trzonek elektryczny swieczki jest juz nieco uszkodzona i nie bedzie dobrze przewodzic prad.

Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to

Awatar użytkownika
martinezz123
DZIADZIA
DZIADZIA
Kontakt:

mostek do swiec

Post autor: martinezz123 » sob gru 25, 2010 20:19

moim zdaniem bez najmniejszych problemów dasz radę wyciągnąć tą resztkę świecy z tego mostka , zaopatrz się w dobre precyzyjne szczypce i po sprawie .
co do świec do golfa to idź do sklepu powiedz do czego chcesz świece i takie ci sprzedadzą , ważne żebyś wziął dobre jakościowo :hmm: , czyli z górnej półki :bajer: te z dolnej półki czasem nie przejeżdżają sezonu nawet i są zepsute :hmm:

vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO

bogmaj22
Użytkownik
Użytkownik

Re: mostek do swiec

Post autor: bogmaj22 » wt gru 28, 2010 14:11

A ja powiem tak.Mój golf IV przed wymianą akumulatora odpalał nie specjalnie,Wymieniłem akumulator i też nie było dobrze.Postanowiłem więc wymienić świece.Kupiłem ngk 4 szt. wymieniłem i poprawiło się na tyle,że odpala od pierwszego razu.Ciekawostką w tym jest to,że sprawdziłem stare świece i okazało się,że są dobre.Nie sprawdzałem jednak świec miernikiem.Jest to trochę dziwne bo czytając poprzednie posty dowiedziałem się nie ma znaczenia czy wymienia się jedną,dwie czy wszystkie świece.Jednak myślę,że coś w tym jest kiedy użytkownicy diesli mówią,że świeca mimo działania pod prostownikiem nie działa w miejscu gdzie powinna działać.

bogmaj

Awatar użytkownika
martinezz123
DZIADZIA
DZIADZIA
Kontakt:

mostek do swiec

Post autor: martinezz123 » wt gru 28, 2010 22:45

bo to kolego tak jest że ona może iskrzyć jak się jej plusa na łeb poda ale nie koniecznie sie nagrzewa jak trzeba :hmm:

vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”