Niedogrzany nie odpala po zgaszeniu.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam taki problem. Posiadam Golfa z silnikiem 1.8 w gazie. Jeżeli silnik nie złapie temperatury i go zgaszę to po upływie kilku minut nie można go odpalić. Towarzyszy temu strzelanie w tłumik. Jeżeli postoi dlużej po takim zgaszeniu tj. godzinę odpala bez problemu. Dodatkowo zauważyłem że jak się go przegazuje to tak jakby przerywał i czasem mrygnie czerwona lampka od zapłonu. Czy może to być wina aparatu zapłonowego??? I jeżeli tak to c muszę wymienic cały aparat czy wystarczy wymiana kopułki i palca rozdzielacza??? Może to być wina świec?? Kable są nowe.
takPodkopnik pisze:Może to być wina świec?
takPodkopnik pisze:Czy może to być wina aparatu zapłonowego??
moim zdaniem trzeba poszukać problemu na samym zasilaniu benzynowym a potem załączać gaz. inaczej można zaginać w akcji bo przyczyn takiego objawu może być mnóstwo. trzeba sprawdzić świece, kable, rozdzielacz jednym słowem ja bym najpierw atakował cały układ zapłonowy oczywiście na benzynie.Podkopnik pisze:Posiadam Golfa z silnikiem 1.8 w gazie
Turbo Klekot TDI/AMF+ 104hp/238nm - Polo 6n2 / sprzedane :(
Turbo Klekot HDI/RHS+ 138hp/320nm - Peugeot 307sw / rodzino-wóz.
nie ma problemu jak dojdziesz co było daj znać..pozdraVWiamPodkopnik pisze:OK dzięki za podpowiedź.
Turbo Klekot TDI/AMF+ 104hp/238nm - Polo 6n2 / sprzedane :(
- Paweł Marek
- V.I.P.
co nazywasz lamką od zapłonu? Mrugnie dopiero jak obroty spadną na bardzo niskie czy niezależnie od tego? Bo tu jest coś na rzeczy, kostka stacyjki albo jakiś niekontakt na kablachPodkopnik pisze:czasem mrygnie czerwona lampka od zapłonu.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.