halogeny wmk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
halogeny wmk2
panowie jak podłączyć halogeny czy przełącznik od przeciwmgielnych ,czy trzeba wstawić nowy przełącznik
To zależy jakie halogeny. Jeśli p/mgielne to wystrczy zastosować już istniejący wyłącznik od p/mgielnych z tyłu-jest dwupozycyjny. Możesz też założyć nowy. Jeśli to halogeny dalekosiężne to albo osobny wyłącznik, albo połącz razem z długimi. Z tym, że w takiej sytuacji będą się świeciły zawsze jak włączysz długie. Nie zapomnij o przekaźniku.A jeśli nie masz też przekaźników do krótkich i długich - vw nie montował- to dobrze jest założytć. Oszczędzasz wyłącznik i światła lepiej świecą. Oczywiście halogeny wymagają bezpiecznika.
u mnie wystarczyło podłączyć halogeny do istniejącaj instalacji(szukaj wolnych podwójnych złączek podłączeniowych w okolicy lamp przednich) i już miałem a włącznik którym włączam halogeny mam dwupozycyjny (seryjnie montowany - włącza przeciwmgłowe z tyłu) - najpierw halogeny a potem przeciwmgłowe z tyłu
...