wymiana filtru paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wymiana filtru paliwa
Witam. Potrzebuję informacji jak fizycznie wymienić filtr paliwa. Podobno trzeba uważać, by nie zapowietrzyć układu.
Andrzej S
wymiana filtru paliwa
jest na forum tylko Ci sie nie chce poszukac. Leniuszek z CIebie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- Łuki_79
- Forum Master
- Lokalizacja: *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡__|̲̲̲͡͡͡▫ ̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡__ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* wieś w POS
wymiana filtru paliwa
Luzujesz opaski na wężykach: doprowadzający paliwo ze zbiornika do filtra oraz odprowadzający od filtra do pompy wtryskowej=>zdejmujesz wężyki z króćcy filtra=>zdejmujesz zabezpieczenie z podgrzewacza paliwa (taki plastikowy zaworek na filtrze) - wężyków nie ściągasz z niego=>wysuwasz go z filtra=>luzujesz śrubę na obejmie trzymającej filtr paliwa=>wyciągasz filtr=>wymieniasz o-ringi na podgrzewaczy filtra paliwa (powinny być w zestawie z filtrem).Najważniejsze - zalewasz filtr paliwem do pełna (ja stosuję dużą strzykawkę z nałożonym na końcówkę wężykiem).Dalej postępujesz j/w tylko w odwrotnej kolejności.
wymiana filtru paliwa
Wielkie dzięki widzę że proste poradzę sobie, a szukałem i nie znalazłem
Andrzej S
Re: wymiana filtru paliwa
Witam.Chciałem sie Was zapytać czy wymiana wkładu paliwa w 2.0tdi odbywa sie tylko przez odkręcenie tych śrub co są u góry ,wyjęcie starego ,wyczyszczenie wnętrza oraz włożenie nowego zalanie go ropą aż pod górną krawędź,włożenie nowych uszczelek i zakręcenie go.Prosze mnie poprawic jeśli ta procedura jest nie tak-boje sie tylko,żeby go niezapowietrzyć.
Pozdr.
Pozdr.
Re: wymiana filtru paliwa
Nierozumie przecież tam jest wkład więc mowa o wymianie wkładu.Pilot70 pisze:Ten filtr jest w jednym kawałku i wymienia się całość
wymiana filtru paliwa
Czy mowa o takim filtrze ?
http://allegro.pl/filtr-paliwa-vw-golf- ... 74410.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jeśli tak to wymienia się go tylko w całości
http://allegro.pl/filtr-paliwa-vw-golf- ... 74410.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jeśli tak to wymienia się go tylko w całości
Andrzej S
- Łuki_79
- Forum Master
- Lokalizacja: *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡__|̲̲̲͡͡͡▫ ̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡__ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* wieś w POS
wymiana filtru paliwa
lukas1305, chodzi tobie o to http://translate.google.pl/translate?hl ... -brm-cbea/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tyle,że ja bym po wymianie wkładu od razu zalał do obudowy paliwo,a nie czekał aż się samo napełni
Tyle,że ja bym po wymianie wkładu od razu zalał do obudowy paliwo,a nie czekał aż się samo napełni
wymiana filtru paliwa
1000 razy koledzy - ja rozumiem ,że nowicjusze itp ... ale czy naprawdę nikt nie potrafi znaleźć informacji nt wymiany filterka paliwa w Mk?
wystarczy w googlu napisać sam początek - a on sam już podpowiada ...
W MK4 - wymienia się cały ( na nowy - najlepiej dobrej firmy ) zalewając go ON
W MK5 - odkręca się śrubki - wywala wkład - wkłada nowy =zakupiony = zalewa ON i skręca ...
wystarczy w googlu napisać sam początek - a on sam już podpowiada ...
W MK4 - wymienia się cały ( na nowy - najlepiej dobrej firmy ) zalewając go ON
W MK5 - odkręca się śrubki - wywala wkład - wkłada nowy =zakupiony = zalewa ON i skręca ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON