Pomoc w wyborze głośników ?

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

hyzas
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: hyzas » wt maja 17, 2011 18:10

Witam,
W moim mk4 mam wzmacniacz Hifonisc Zeus ZXI 4006 2-kanałowy i pod niego podpięte głośniki morel tempo 6 niestety raz już wymieniałem gwizdki wtedy jeszcze na gwarancji, teraz niestety słyszę, że już zaczyna kończyć się woofer i tu mam do Was pytanie, czy głośniki HERTZ HSK 165 będą dobrym dla mnie wyborem - słucham głównie dance, house, techno, czasem trochę rapu i "lekkiego" rocka. Nie ukrywam że te głośniki Hertza kuszą teraz bardzo swoją ceną, ale jeżeli miało by to bardzo nie współgrać to będę musiał zmienić decyzję.
Ku ułatwieniu odpowiedzi dodam jeszcze, że poza powyższym sprzętem jest jeszcze zamontowany drugi wzmacniacz lanzara z subwooferem rainbowa, a same głośniki Morela nie zachwyciły mnie, gwizdki może rzeczywiście ładnie grały, tak woofery to była straszna lipa.

PozdraVWiam

Awatar użytkownika
dan124
_
_

Post autor: dan124 » wt maja 17, 2011 19:02

Jak tak psują ci się głośniki to kup woofery dla-a r6a.

Awatar użytkownika
sebastian213
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: sebastian213 » wt maja 17, 2011 20:16

hyzas, powiem ci tak ja mam u siebie wadzone właśnie te hertze i są odseparowane od radia...i graja świetnie...wszystko podpięte pod wzmak i do tego kondensator 1f...

byłe autko.... viewtopic.php?f=89&t=334465" onclick="window.open(this.href);return false;

nowy projekt...... viewtopic.php?f=91&t=536960" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
sebastian213
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: sebastian213 » wt maja 17, 2011 20:23

hyzas, powiem ci tak ja mam u siebie wadzone właśnie te hertze i są odseparowane od radia...i graja świetnie...wszystko podpięte pod wzmak i do tego kondensator 1f...

byłe autko.... viewtopic.php?f=89&t=334465" onclick="window.open(this.href);return false;

nowy projekt...... viewtopic.php?f=91&t=536960" onclick="window.open(this.href);return false;

hyzas
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: hyzas » wt maja 17, 2011 21:08

sebastian213, myślałem, że kondensatory są do subwooferów i to do tych o dużej mocy, ale jak mówisz że masz i gra to fajnie to jest to kolejny powód aby kupić te głośniki nie wiem tylko jeszcze jak się zgrają z tym moim wzmacniaczem
dan124, myślałem, nawet o takim rozwiązaniu ale nie wiem za bardzo czy da się zrobić takie połączenie woofery dls r6a i gwizdki morel tempo 6, w sensie połączyć to pewnie się da, ale nie wiem za bardzo jak się do tego zabrać zwrotnice itd., a poza tym cena tych Hertz-ów jest na tyle niska, że można sobie na nie pozwolić bez większych problemów, tylko jest pytanie czy fajnie grają-podejrzewam, że tak i czy fajnie zagrają z moim wzmacniaczem?

Dla ułatwienia poniżej wklejam link do aukcji z takim samym wzmacniaczem jak u mnie:
http://allegro.pl/wzmacniacz-hifonics-z ... 12381.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
dan124
_
_

Post autor: dan124 » wt maja 17, 2011 22:32

R6 jest bardzo ciężko uwalić.

Miraz86
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Miraz86 » wt maja 17, 2011 23:14

Ja dlugo nie moglem sie zdecydowc na te hertze, caly czas po glowie chodzily mi dls-y wlasnie za duze wieksze pieniadze az po namowie kolegow z forum kupilem HSK 165 ktore podpiolem pod JBL GTO 75.4 do tego skrzynia JBL i nic wiecej mi nie potrzeba - jest głosno czysto i z masazem :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”